BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Avea Türkçe SMSe geçti

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, abonelerin bugünden sonra SMS'lerinde Türkçe harfleri kullanabileceklerini bildirdi.

Abone ol

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, SMS'lerde kullanılan Türkçe harflerin diğer harfler gibi yalnızca bir karakter sayılarak ücretlendirilmesini sağlayacak çalışmaları 2008 yılının Ocak ayında tamamlayan Avea'nın, bir operatörün hazır olmaması nedeniyle uzayan süreci beklemeden bugünden sonra bu hizmeti abonelerine sunmaya başlayacağı bildirildi.

Yeni uygulama ile Avea'nın Türkçe harfler içeren SMS'lerin karakter limitini aşıp birden fazla SMS olarak ücretlendirilmesini önleyeceği belirtilen açıklamada, böylelikle Avea'nın kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılsa bile 160 karaktere kadar standart SMS ücretlendirilmesine devam edeceği aktarıldı.

Türktan, konuya ilişkin açılmasında şunları kaydetti:

''Avea olarak, Ocak ayında şebekemizle ilgili tüm çalışmaları tamamlayarak, Türkçe SMS uygulamasına hazır olan ilk operatör olduk. Uygulama sürecinin bir ay daha uzatılmasına rağmen kamuoyunda bugüne değin önemli bir beklenti oluştu. Biz de abonelerimizi bu avantajdan bir an evvel faydalandırmak istedik. Abonelerimiz bugünden sonra SMS'lerinde Türkçe harfleri rahatça kullanabilirler. Avea olarak müşterilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için yenilikçi çözümler sunmak her zaman birinci önceliğimiz.''