BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.409,05
HABER /  POLİTİKA

Afganistana asker gidiyor mu?

Afganistan'a asker gönderilecek mi? Bu konudaki politikanın ipuçlarını Cumhurbaşkanı Gül verdi.

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Afganistan'a muharip güç gönderme niyeti olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Romanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Abdullah Gül, bir gazetecinin "Afganistan'a asker göndermede tutumunuz nedir?" sorusuna karşılık, "'Biliyorsunuz biz Afganistan'la çok yakından ilgileniyoruz ve çok yakından ilgilenmeye devam edeceğiz. Ama muharip bir güç gönderme niyetimiz yok" dedi.
 
Gül sözlerine "Ama bunun ötesinde Afganistan'la her türlü ilişkilerimizi, oradaki imkanlarımızı genişletmek, güçlendirmek, Afganlara daha çok yardımcı olmak Türkiye'nin bir politikasıdır ve bu politika devam edecektir" diye devam etti.
 
Cumhurbaşkanı Gül, "NATO'nun genişlemesi konusu Bükreş Zirvesi'nin en ağırlıklı gündem maddesini oluşturacak. İttifak üyeliğine davet bekleyen Arnavutluk, Hırvatistan ve Makedonya'nın durumunu müttefiklerimizle birlikte değerlendirip, bu konudaki kararımızı açıklayacağız" diye konuştu.
 
Gül "Ayrıca NATO'nun Gürcistan ve Ukrayna ile ilişkilerini, Balkanlar'a yönelik politikasını, Afganistan ve Kosova'da yürütmekte olduğu harekatları ele alacağız" ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, "Füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye yerleştirilmesi konusundaki görüşleriniz nedir?" sorusu üzerine de "Bizim ana tezimiz şu, savunmada ve güvenlikte bölünmüşlük olmaz" cevabını verdi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın mensuplarının AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin dava ile ilgili sorularını ise yanıtsız bıraktı.