BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PTT Tire şubesi 2. kez soyuldu

Hırsız, geçici PTT binasının duvarını delerek içeri girip, kasada bulunan para ve telefon kartlarını çaldı.

Abone ol

İzmir'in Tire İlçesi'ndeki geçici PTT merkezine havalandırma boşluğundan giren hırsız veya hırsızlar, gişelerin kasasındaki 772 YTL bozuk parayla telefon kartlarını çaldı.

Olay, Gümüşpala Caddesi'ndeki geçici PTT merkezinde, geçen pazartesi günü saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Tadilat nedeniyle yaklaşık üç aydır geçici olarak hizmet verdikleri PTT binasına gelen çalışanlar, duvarın delindiğini, ortalığın karıştırıldığını farkederek, polise ihbarda bulundu.

ORTALIĞI DAĞATMIŞ

Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi incelemesinden tek kişi olduğu sanılan hırsızın, postane binasının bitişiğinde bulunan Saray Apartmanı'nın giriş kapısındaki camları kırarak içeri girip, sürünerek havalandırma boşluğundan geçip, PTT'nin alçıdan yapılan duvarını kırarak içire girdiği anlaşıldı. Gişelerin kasasındaki 772 YTL'lik bozuk para ve telefon kartlarını alan hırsızın, ortalığı dağıtıp, duvarları tekmelediği, faks cihazını da kırdığı da belirlendi.

GEÇEN YIL DA SOYULMUŞ

Tire PTT Müdürü Ahmet Aydın, geçen yıl da bir hırsızlık olayı yaşadıklarını belirterek, “O zaman da hırsız, kasadan yine bozuk para çalmış ardından da yakalanmıştı. Bu talihsiz olay yüzünden müşterilerimize öğlene kadar hizmet veremedik. PTT Genel Müdürlüğü'nün emri doğrultusunda akşam mesai saatinden sonra kasalardaki tüm parayı bankadaki hesabımıza yatırıyoruz. Çelik kasamız dahil PTT binamızda geceleri nakit para bulundurmuyoruz” dedi.

Tire Emniyet Müdürlüğü ekipleri, parmak izi tespit edilen zanlının yakalanması için çalışma başlattı.