BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,15
HABER /  GÜNCEL

Atatürkü neye benzettiler

Said-i Nursi'ye benzediği için değiştirilen Atatürk heykelinin yenisi de beğenilmedi.

Abone ol

BİR süre önce AKŞAM'ın gündeme taşıdığı Esenyurt'taki Atatürk heykeli krizi sürüyor. Atatürk'e benzetilemeyen ve Atatürk'ten çok Said-i Nursi'ye benzediği eleştirisiyle değiştirilen heykelin yenisi de beğenilmedi.

Esenyurt Belediye Meydanı'ndaki Atatürk anıtına rağmen AKP'li belediye başkanı tarafından yaptırılan at üstündeki Atatürk anıtı, 16 Mayıs 2006 günü hazırlanmış, 19 Mayıs'ta da açılacağı duyurulmuştu. CHP'liler 'Heykeldeki Atatürk tasviri Ulu Önder'e benzemiyor, Atatürk'ten çok Nur Tarikatı Lideri Said-i Nursi'ye benziyor' iddiası üzerine anıt açılmadan brandayla kapatılmıştı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, heykelin Atatürk'e benzemediğini kabul etmiş, bunun heykeltıraş hatası olduğunu söylemişti.

YİNE BEĞENİLMEDİ

Yaklaşık 2 ay süren beklemenin ardından, heykelin baş kısmı kesildi. Yeniden yapılan Atatürk'ün başı, heykele yerleştirildi. 2 gün önce açılan heykeli gören Esenyurtlular, heykelin yine Atatürk'e benzemediğini dile getirdi. Heykeli yaptırmak için harekete geçen CHP'liler Kaymakamlığa başvurdu. Partililer 'CHP olarak Atatürk'e sahip çıkıp, baş kısmını yeniden yaptırıp bir oraya yerleştireceğiz' dedi.

Haber: Ercan Öztürk
Kaynak: aksam.com.tr