BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.466,52
HABER /  DÜNYA

İsrail 48 saat ara verdi

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarına dün gece itibariyle 48 saat ara verdi.

Abone ol

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarına dün gece itibariyle 48 saat ara verdiği, geçici ateşkesten hemen önce de Lübnan'ın doğusundaki bazı hedefleri bombaladığı bildirildi. İsrail askeri sözcüsü, Lübnan'a düzenlenen hava saldırılarına 48 saat ara verme kararının, bugün saat 02.00 itibariyle yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Ordu açıklamasında, hava saldırılarına geçici olarak ara verilmesinin, Lübnan'ın güneyinden kuzeyine gitmek isteyen sivillere 24 saatliğine güvenli bir şekilde geçiş izni vereceği, ayrıca insani yardımların ulaştırılabilmesi için kara, hava ve deniz koridorlarının açık kalmasını sağlayacağı belirtildi.

İsrailli yetkililer, savaş uçaklarının Suriye sınırına 5 kilometre uzaklıktaki Yanta köyü yakınlarına saat 01.30 civarında düzenlediği iki hava saldırısının, hava akınlarına ara verme kararı yürürlüğe girmeden hemen önce düzenlendiğini söylediler. Bu saldırılarda Lübnan ve Suriye başkentleri arasında ana arter işlevi gören Lübnan'ın Mesna sınır karakolunun hemen ilerisindeki Lübnan-Suriye karayolunun ikinci kez vurulduğu belirtiliyor.

Yanta bölgesinde vurulan hedefler arasında bu civarda üslenen Filistinli gruplara ait yerlerin olup olmadığı bilinmiyor. İsrail, 12 Temmuzda 2 askerinin Hizbullah tarafından kaçırılmasının ardından Lübnan'a düzenlediği saldırıların en kanlısını Kana'da yapmış, bombardımanda çoğu kadın ve çocuk 56 sivil ölmüştü.