BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,29
HABER /  POLİTİKA

Demirel hacizden kurtuldu

Danıştay'ın kararı ile Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evi de hacizden kurtuldu.

Abone ol

Danıştay'ın, Egebank borçları nedeniyle 'Şevket Demirel'in mallarına el konulamaz' kararı ile 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Güniz Sokak'taki evi de hacizden kurtuldu.

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le özdeşleşen Güniz Sokak'taki konutu doğrudan ilgilendiren kritik bir idari yargı kararı geçen hafta açıklandı. Hatırlanacağı gibi TMSF, Egebank'tan kaynaklanan 260 milyon YTL borç için Murat Demirel'le bağlantılı olduğu gerekçesiyle babası Şevket Demirel'e ait 9 şirkete ve malvarlığına el koymuştu. Bu kapsamda, Demirellerin Güniz Sokak'taki simgesel değeri yüksek konuta da ihtiyati haciz uygulandı.

ÜÇTE BİR HİSSEDAR
Ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, "Egebank için Şevket Demirel'in malvarlığına gidilemeyeceğine hükmedince" Güniz Sokak'taki konut hacizden kurtuldu. Hatırlanacağı üzere TMSF, Ekim 2005'te Şevket Demirel'in Güniz Sokak'taki konutun üçte bir hissesi için tapuda önlem almıştı.Operasyonu duyan ilgili bakan Abdüllatif Şener, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ü aramış ve "Sayın Cumhurbaşkanı'nın rahatsız edilmesi şık olmaz. Hayırdır, Güniz Sokak'a haciz mi uyguluyorsunuz?" diye sormuştu.

Ertürk de "Tapuya şerh koydurduk. Haciz işlemi Şevket Demirel'in üçte bir hissesi için söz konusu. Şevket Demirel'in tüm hak, mal ve alacaklarını kapsar" yanıtını vermişti. 9. Cumhurbaşkanı Demirel ise haciz kararında şaşılacak bir durum olmadığını belirterek, "Malın üçte biri Şevket Bey'in. Ancak Şevket Bey'e uygulanan muamele hukuk dışıdır" demişti. TMSF Başkanı Ertürk'ün verdiği bilgiye göre, Danıştay, Şevket Demirel yönünden TMSF kararını durdurunca, Güniz Sokak'taki haczin kaldırılması gerekecek