BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,11
HABER /  GÜNCEL

Atatürk heykeline baltalı saldırı!

Aklı dengesi yerinde olmadığı söylenen bir kişi Sultanbeyli'den Atatürk heykelinin üzerine çıkararak balta ile heykele saldırdı

Abone ol

Heykelin üzerine çıkarak baltayla vuran şahıs, çevreden geçen yurttaşların müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Olayın ardından heykel zarar görürken, İ.K. ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Cumhuriyet'in haberine göre; Sultanbeyli'de yaklaşık 2 aydır açık olan 'Kamuda Başörtüsüne Serbestlik' imza çadırının yanından geldiği ve saat tamircisi olduğu öne sürülen İ.K'nin, 16.30 sıralarında elindeki baltayla Atatürk heykelinin üzerine çıktığı, küfürler ederek heykele vurduğu iddia edildi. Heykelde kırıklar meydana gelirken, etkisiz hale getirilen İ.K'yi zabıtalar yurttaşların elinden aldı. İ.K'nin akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.

NEDEN HEYKELE SALDIRDI

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Muharrem Konuk saldırıyı kınayarak "Anıt, emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu tarafından yaptırılmıştı" dedi. İ.K'nin akli dengesinin yerinde olmadığı iddiaları ile ilgili de Konuk "Akli dengesi yerinde değilse anıtın hemen yanındaki çadıra ya da başka yere neden saldırmıyor" diye sordu. Metin Bulut adlı yurttaş da İ.K'yi yerdeki çöp kovasıyla etkisiz hale getirdiklerini anlattı.