BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.279,87
HABER /  GÜNCEL

Zaman ve Cumhuriyet ziyareti nasıl yorumladı?

Başbakan Erdoğan Balyoz davası hükümlüsü Ergin Saygun'u hastanede ziyaret etti. Peki Cumhuriyet ve Zaman bu ziyareti nasıl yorumladı?

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Başbakan Erdoğan Balyoz davasından 18 yıl hapis cezası alan Ergin Saygun'u ameliyat olduğu hastanede ziyaret etti. Bu haber doğal olarak bugün bütün gazetelerin manşetinde.

Ama herkes Balyoz ve Ergenekon gibi davaların neredeyse tarafı olan Cumhuriyet ve Zaman gazetelerinin tavrını merak ediyor.

1360482024-untitled-2.jpg

ZAMAN BİRİNCİ SAYFADAN HABERİ GÖRMEDİ FOTOĞRAF KULLANDI

Zaman gazetesi haberi birinci sayfada görmedi ve iç sayfalarda "Saygun'a, elinden tutarak moral verdi" başlığını kullanarak verdi.

Birinci sayfada sadece ziyaretin bir fotoğrafını kullandı.Derviş Genç imzalı haberde "Başbakan Tayyip Erdoğan, ameliyat olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'u, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde ziyaret etti." denildi.

TEK BİR YAZAR BALYOZU YAZDI

Gazetede konuyu köşesine taşıyan hiç bir yazar yok. Ancak Etyen Mahçupyan ilginç bir şekilde Balyoz davasını konu edinmiş.

Balyoz Gerçekleri başlıklı köşe yazısına "2002 yılı sonrasındaki darbe girişimlerinden biri olduğu öne sürülen Balyoz planına ilişkin dava sonuçlansa da tartışmalar ve ayrışmalar devam ediyor." diyerek başlayan Mahçupyan "Bu nedenle davanın temel taşlarını herkesin anlayacağı bir şekilde özetlemekte yarar var." diye ekliyor. Ardından da mahkemenin özellikle küçük rütbeli subaylar için tutarsız bir tavıla karar verdiğini ancak, Balyoz davasının "‘gerçek' olduğunu ve Balyoz'un tekil ve bağımsız bir olay olmadığını da" ekledi.

1360483535-untitled-1.jpg

PEKİ YA CUMHURİYET?

Cumhuriyet haberi birinci sayfadan, manşet altından "Sürpriz ziyaret" başlığı ile gördü.
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyat olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'u, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde ziyaret etti." denilen haber dışında Emre Kongar, Orhan Bursalı, Deniz Kavukçuoğlu Balyoz Davası ve Ergin Saygun'u konu edinen yazılar yazdılar.

İşte o yazılardan bölümler:

EMRE KONGAR: "BEN DEMİYORUM"

Kamuoyu vicdanı kanıyor…
Ergin Saygun olayı, Silivri davalarının karanlık yüzünü iyice açığa çıkardı:
Saygun’u ölümle burun buruna geldiği ameliyat masasında tahliye eden mekanizma, aslında onu bu hale getiren aynı mekanizmadır…

BURSALI: ERDOĞAN SESSİZ ÇIĞLIK'A DA GELDİ Mİ?

Gözüm başbakanı dün Beşiktaş’ta annelerin, çocukların, eşlerin ve adaletsizliğe karşı seslerini yükseltenlerin katıldığı “Sessiz Çığlık” mitinginde aradı! Önceki gün Ergin Saygun’un can kızı Ece’yi arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini öğrendikten sonra, acaba başbakan hastaneye de gider mi, diye yaptığımız esprinin gerçekleştiğini gördük! Tabii aynı gün hem hastane hem Sessiz Çığlık zor olurdu!!!

Umarım uzun zamandır ortaklık ettiği Silivri savcıları, başbakan hakkında, terör örgütüne yataklık, gizli üyelik, destekçilik, örgütü kamuoyunda haklı göstermek vb gibi, icat edilebilecek bin bir suçtan birine sokarak soruşturma açmaz. Vallahi bunu yapsalar zerre kadar şaşırmam! Çünkü o savcılar, o yargıçlar “çok tutarlı” insanlar, cehenneme gidecek kadar inançlılar; bu nedenle bir soruşturma açsalar RTE bunu çoktan hak etti bile derim, ortaklığa bu kadar büyük ihanet cezasız kalmamalı!!!

KAVUKÇUOĞLU: NE RASTLANTI AMA

Balyoz davası sanıklarından emekli Orgeneral Ergin Saygun tahliye oldu. Ağır hastaydı; avukatı sağlık sorunları nedeniyle müvekkilinin tahliye edilmesi için İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuş ama bu talep reddedilmişti. Mahkemeye verilen dilekçede, Saygun’un hastalıklarının kronikleştiği, tıbben iyileşmesinin mümkün olmadığı, hastalıkların birbirlerini etkilediği, hastanede çok iyi tedavi ve bakım koşullarında durumunun sabit hale getirildiği kaydedilmişti.