BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,79
ALTIN 2.491,22
HABER /  GÜNCEL

Abdülhamid'in torunundan çarpıcı açıklama!

Abdülhamid'in ölümünün 95. yılında Türkiye'de doğan ilk torunu Türkiye'de çekilen dönem dizileri ve Erdoğan'a bu dizilerin tavrı hakkında açıklamalarda bulundu

Abone ol

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı ailesinin sürgünden sonra Türkiye'de doğan ilk torunu, şehzadesi. Türkiye Gazetesi'nden Gurbet Kalay Zorba'ya konuşan Osmanoğlu, 'İlkokulda öğretmenim bana 'sen vatan haininin oğlusun' dedi ' şeklinde konuştu.

İşte o röportajın bazı bölümleri;

1979 İstanbul-Fatih doğumluyum. Sürgünden sonra doğan ilk şehzadeyim. Şu anda tekstil ve dış ticaretle uğraşıyoruz, ayrı bir şirketimiz var. Onun dışında eskitilmiş Kılıç Tiyatrosu'nun ve yakın zamanda gerçekleştirmiş olacağımız Sultan Abdülhamid Han'ın hayatını anlatan sinema filminin proje danışmanıyım.

Ailemizin yüzde altmışı burada ve Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunmaktadır. Bizlere yıllarca okulda tarihimizi yanlış anlattılar. Hatta ilkokuldaki bir öğretmenim bana 'vatan haininin torunu' demişti. Bu olay Türkiye'de bir ilkokulda gerçekleşti ve o gün bugündür benim tarihim sıfır geldi. Çünkü onların yanlış yazdıklarını düzeltip doğrusunu yazıyordum. Geri kalan derslerim iyiydi. Beşiktaş'ta Nihat Kahveci ile birlikte futbol oynadım. 23 yaşıma kadar kimse benim Osman olduğumu bilmedi. Sakladım kendimi ve ayrıca Türkiye gazetesinde 10 yıl gazetecilik de yaptım. 3 sene de TGRT'de çalıştım.

BU DİZİLER AİLEMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

Son yıllardaki tarihi anlatan dizi ve filmler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Televizyonda yayınlanan Muhteşem Yüzyıl gibi diziler hem bizi hem de aziz milletimizi derinden üzmüştür. Çünkü tarihimiz sürekli yanlış anlatılmıştır. Dizideki kıyafetler bile İspanyol kraliyet ailesinin giymiş olduğu kıyafetlerdir. Tabi son zamanlarda kıyafetleri biraz daha düzeltip, kapalı hale getirdiler. Bizim halkımız kendi tarihimizi sürekli yanlış anlatırken, yabancı insanlar bile emin olun ki bizim tarihimizi bizden daha iyi bilmektedirler.

YENİ BİR FİLM ÇEKMEYİ DÜŞÜYORUZ

Fetih 1453 için neler söyleyeceksiniz?

Fetih 1453 filmi için 'Bu tarz yapılan ilk film' dediler. Fakat 1952 ve ya 1953 yıllarında İstanbul'un fethi ile ilgili bir film çekilmişti. Bizden yaşça büyük olan insanlar eminim ki bu filmi çok rahat hatırlıyordur. Bizler yavaş yavaş bu hataların üzerine gitmeyi ve bilinen yanlışları değiştirmeyi istiyoruz. Bunun doğrultusunda da yeni bir film çekmeyi düşünüyoruz.

BAŞBAKAN'I HAKLI BULUYORUM

Peki, Başbakan'ın müdahalesini haklı buluyor musunuz?

Evet, haklı buluyorum. Dizi ilk çıktığı günden beri ben ve ailem eleştirilerde bulunuyoruz. Başbakanımız da haklı tepkisini gösterdi. Fakat bazı sanatçılarımız var ki gündemde yer almak istediklerinden dolayı, "Biz Osmanlı'ya nasıl laf atarız, nasıl saldırırız?" gibi çirkin hareketlerde bulunuyor.

MECLİS'E GİRERSEK ÇOK ŞEY DEĞİŞİR

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile sohbetimize baba Harun Osmanoğlu da katıldı. Osmanoğlu, kendini şöyle anlattı:

"Beni çok fazla kişi tanımaz. Ben Türkiye vatandaşlığına müracaat ettiğimde önce kabul etmediler. 9 sene gidip geldim. En sonunda 1985 yılında Türkiye'den oturma izni aldım. O gün bugündür Merter'de oturuyoruz. Türkiye'ye yerleşmeden önce Suriye'de yaşıyordum fakat Beyrut doğumluyum. Burada 18 yıl çalıştım. Türkiye'ye geldikten sonra da çok iyi Arapça tahsilim olduğu için S. Arabistan Konsolosluğu'nda 16-17 sene çalıştım. Daha sonra emekli oldum. Eşim aslen Urfalı fakat dönemin şartlarından dolayı Suriye'ye göç etmişler. 3 tane çocuğum var. Biri kız, ikisi erkek. Kız kardeşim Neslişah Sultan ise sarayda son doğan sultandır.

DEDELERİMİZ NE YAPTIYSA ONLARI YAPMAK İSTİYORUZ

O Mısır'da yaşıyordu. Orada Mısır prensi ile evlendi. Onun da bir kızı, bir oğlu var." Harun Osmanoğlu, "Türkiye'de nasıl bir hayat hayal ediyorsunuz ve idealler desem" soruma şu cevabı verdi:

"Son dönemlerde bana neden milletvekili olmadığımla ilgili sıkça sorular geliyor. Çünkü halkımız bizleri buralarda görmeyi istiyor. Ben henüz erken olduğunu düşünüyorum. Bu Meclis'e girmeyeceğim anlamına gelmez. Çünkü Meclis'e bir Osmanoğlu'nun girmesi çok şeyi değiştirecektir. Yani açıkçası bizim dedelerimiz neler yaptıysa, biz de şu anda onları yapmak istiyoruz."