BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  DÜNYA

Eurovision'da Türkçe şarkı sürprizi

İrlanda’yı bu yıl ki Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek grubun seçmelerinde ‘Inchequin’ adlı grup ‘Son kez’ adlı parçasıyla finale kaldı...

Abone ol

58. Eurovision Şarkı Yarışması’nda, İrlanda’yı temsil edecek şarkıyı belirlemek amacıyla yapılan yarışmada, 3 Türk ve 2 İrlandalı müzisyenden oluşan Inchequin adlı grubun seslendireceği Son Kez adlı şarkı, finale kalan 5 şarkı arasına girmeyi başardı.

Inchequin grubu Sinead Bradley, Hugh O’Neil ile Ayda Tunçboyacı, Tevfik Kulak ve Selin Türkoğlu’ndan oluşuyor. Şarkının adı Türkçe olsa da büyük bir bölümü İngilizce seslendiriliyor. Buna karşılık şarkının nakaratlarında yer alan “Son kez, son kez” ve “Son kez yağmur yağacak” şeklindeki sözleriyse şarkıda bir çok kez tekrarlanıyor.

İRLANDA'YI TEMSİL EDEBİLİR

”Son Kez” parçası finale kalmayı başarırsa finalleri 14 ve 16 Mayıs’ta,büyük finali ise 18 Mayıs’ta İsveç’in Malmö kentinde yapılacak 58. Eurovision Şarkı Yarışması’nda İrlanda’yı temsil edecek.

Eurovision şarkı yarışmalarına ilk kez 1965’te giren ve 1983 ile 2002 yıllarında yapılanlar hariç tüm Eurovision şarkı yarışmalarına katılan İrlanda, bu önemli müzik etkinliğindeki en başarılı ülke.

İlk kez 1970’de birincilik elde eden İrlanda, 7 kez birinci olma başarısı gösterdi. Ayrıca İrlanda, 1992, 1993 ve 1994’te Eurovison şarkı yarışmalarında peşpeşe birincilikler elde ederek, yarışmaya katılan hiçbir ülkenin elde edemediği bir başarıya da imza attı.

Eurovison yarışmalarına genellikle İngilizce parçalarla katılan İrlanda, daha önce yalnızca bir kez, 1972 yılında İrlandaca bir şarkıyla sahneye çıktı.