BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Atanamayınca model olan seksi öğretmen!

Atanamayıp model olan öğretmen Pınar Yılmaz, yaşadığıo sürecin tüm ayrıntılarını anlattı

Abone ol

Pınar Yılmaz bir atanamayan öğretmen. Atanmayı beklerken geçim derdinden modelliğe başlamış. Bir işi olduğu için kendini şanslı görüyor. 

Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olan atanamayan öğretmen krizini başka bir boyuta taşıyan isim. Çektirmiş olduğu fotoğraflar ve hikayesiyle bir anda magazin gündeminin zirvesine oturdu.

Verdiği cesur pozlarla ünlü mankenlere taş çıkartan Yılmaz, sanal alemde de ses getirmeyi başardı.

Türkiye'nin konuştuğu Pınar Yılmaz kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Trakya Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyan Pınar Yılmaz, öğretmenlik atamasını beklerken ekonomik nedenlerle modelliğe adım atmıştı...

BİR ANDA POPÜLER OLDU

Geçen hafta bugün bazı haber sitelerinde fotoğraflarınızı gördük; popülerliğinizde hızlı bir yükseliş oldu mu?

Doğrusunu isterseniz benim de beklemediğim bir şeydi. Bazı arkadaşlarımla konuşuyorduk, içlerinde gazeteciler de vardı. Eski arkadaşlarım, okul yıllarından... Öğretmen olacağımı düşünüyorlar tabii onlar da, modellik yaptığımı öğrendiklerinde çok şaşırdılar. Bir sabah baktım ki bütün gazetelerin internet sitelerinde fotoğraflarım var. Biri yayınlamış, sonra diğer sitelere yayılmış. Bu bir haftada hayatımda değişen herhangi bir şey olmadı aslında. İş tekliflerinden ziyade, o galerilerdeki kısa biyografimi okuyup beni anlayan insanların sayısı artmıştır diye umuyorum.

PAZA KAZANMAM GEREKİYORDU

'Atanmayı bekleyen öğretmen', bu hikayenin neresinde?

Bölümü bitirdikten sonrasına denk geliyor. KPSS'ye girdim, bir buçuk yıl kadar bir işte çalışmadan bekledim öğretmen ataması için. Bu arada yüksek lisansa başladım. Zor bir zamandı, para kazanman gerekiyor çünkü. Yüksek lisansı da bu ekonomik nedenden bırakmak zorunda kaldım. Sonrası modellik... Biraz mecburen başladım ama severek yaptığım bir iş.

ONUR KIRICI BİR DURUM

Atama bekleyen öğretmenlerin çok fazla olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir öneriniz var mı onlara?

Yıllarca eğitim alıp öğretmenlik yapmak için hazır hale gelmiş insanları tekrar tekrar sınava almayı çok zalimce buluyorum. Onur kırıcı bir durum... Görünüşte iki seçenek var; ya sürekli sınavlara çalışıp atanmayı bekleyecekler ya da farklı meslek dallarına yönelecekler. Öneri yapmak bana düşmez tabii. Bu sorunun nedenleri hakkında düşünmeden, sisteme itiraz etmeden durumun düzeleceği yok ama; bunu söyleyebilirim.