BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Atalay: kazanan Bingöl olacak

AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Serdar Atalay'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde mesai arkadaşı olduğu öğrenildi.

Abone ol


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı'ndan istifa ederek Bingöl Belediye Başkan adayı olan Serdar Atalay'ın öğrenim hayatı zor koşullar altında geçmiş.

1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü'nü kazandı ve 1992 yılında mimar oldu. Aynı yıl, Bingöl Bayındırlık Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1994 Yerel Seçimlerinde Bingöl Belediyesi'nde oluşan yeniden yapılanma çerçevesinde yapılan teklif ile Bingöl Belediyesi'ne mimar olarak geçiş yaptı ve bir süre Fen İşleri Müdürlüğü'ne vekalet etti. Sonradan yeni kurulan Bingöl Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne atandı. 1997 yılı ortalarına kadar bu görevi sürdürdü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BELEDİYEDE MESAİ ARKADAŞI

Serdar Atalay, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul Belediyesi'ne geçiş yaptı. Burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mesken ve Gecekondu İşleri Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

2004 yılında, 7 yıl görev yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı görevine atandı.  Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaptığı sırada Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirdi. Proje kapsamında Alibeyköy, Kartal, Kağıthane, Pendik, Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde yaklaşık 5 bin gecekondu tasfiye edilerek yerine bütün sosyal donatı alanları ile birlikte yeni konutlar yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı sırasında kazandığı deneyim, bilgi ve birikimi artık memleketi Bingöl'de değerlendirmek istediğini belirten Serdar Atalay, sloganının ise, "Durmak yok hizmete devam" olduğunu söyledi.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki 7 yıllık görevim boyunca edindiğim belediyecilik deneyimi de var. Bütün bunları birleştirerek, bunlardan edindiğim deneyim, bilgi ve birikimi memleketimde hizmete dönüştürmek istiyorum. Durmak yok hizmete devam anlayışı ile hareket edeceğiz.

Hemşerilerim beni bu göreve layık görürse bundan kazançlı çıkan tarafın Bingöl olacağını düşünüyorum" dedi.