BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Başkan Ketenalp’ten tapu müjdesi

Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Karşıyaka, Saray, Uydukent ve Uzunsavat mahallelerinden oluşan Düzağaç bölgesinde bulunan yaklaşık 10 bin konut tapularının yakın bir zamanda hak sahiplerine dağıtılacağı haberini verdi

Abone ol


Belediye Başkan Hacı Ketenalp, seçim vaatleri arasında bulunan tapuları dağıtma sözünü tutmak için başlattıkları çalışmaların yüzde 85 oranında tamamlandığını ifade etti.

Bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Ketenalp, "Düzağaç bölgesine afet kadastrosu uygulayarak 2-B alanından çıkardık. Bölgede 18 imar uygulaması kapsamında ihale yaptık. İhaleyi alan firma ilgili parselasyon planını belediyemize sunmuş ve kontrol çalışmalarımız başlatılmıştır.

Ayrıca ihaleyi alan firma kış şartlarınedeniyle süre uzatımı için belediyemize dilekçe vermiştir. Bu dilekçe İmar Müdürlüğümüz tarafından teknik olarak incelenmektedir.

İnceleme sonucunda sürenin uzatılıp uzatılmayacağına karar verilecektir. Eğer kış şartları olmasaydı, 2009 Ocak ayında işlemler bitip ilgili parselasyon planı Kadastro Müdürlüğü kontrol mühendisleri tarafından büro ve arazi kontrolü yapıldıktan sonra gerekli işlemler yapılarak tapular hazırlanacaktı.

Bu çalışma tamamlandıktan sonra Maliye Hazinesi tarafından bedel karşılığında şahıslara gayri menkullerinin satışı yapılarak tapuları dağıtılacaktı. Uzatılması halinde ise 2009 Nisan ayında arazi kontrolü yapıldıktan sonra gerekli prosedür yerine getirilecek ve mayıs ile haziran aylarında tapular hak sahiplerine verilecektir" dedi.

Bingöl'ün en büyük sorunlardan biri olan Düzağaç bölgesindeki mahallelerin tapularının yıllardır kangrenleştiğini belirten Başkan Ketenalp, bu sorunu kendi dönemlerinde çözmüş olmalarının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Başkan Ketenalp, "Seçim öncesinde vermiş olduğumuz bu sözü yerine getirmiş oluyoruz. Aslında bu tapuları 2008 yılında dağıtmak üzere çalışmamızı yapıyorduk, ancak bazı bürokratik engelleme ve gecikmelerden dolayı bu uzamalar meydana geldi.

Ama çalışmamız şuan yüzde 85 oranındatamamlanmıştır. Geri kalan kısmı da inşallah kısa bir sürede bitecek ve tapular hak sahiplerine dağıtılacaktır. Düzağaç bölgesindeki mahalleler orman vasfını yitirmiş alan olarak görüldüğü için yıllarca buralarda yapılan konutlara tapu verilemiyordu.

Bu mahallelerimizde 10 bin kişi tapusuz evlerde oturmaktadır. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bu vatandaşları rahatlatacak neticeler aldık. Devam eden çalışmalarımız sonuçlandığında 10 bin hak sahibi müstakil ve bağımsız kat tapularını alacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu müjdeyi de buradan bütün halkımıza duyuruyorum" ifadelerini kullandı