BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

AK Partide istenmeyen adam

AK Parti de idari ve mali işlerin başına gelen Ahmet Edip Uğur, kemer sıkınca şimşekleri üzerine çekti.

Abone ol

AKP'de idari ve mali işlerin başına gelen Ahmet Edip Uğur, kemer sıkınca şimşekleri üzerine çekti, Erdoğan'a şikayet edildi

Uğur, şişe suyu kaldırdı, damacanaya geçti, yurtdışına gidecek olanlara Havaş'ı tavsiye etti, makam odalarına yemek çıkarılmasına son verdi.


İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİ

AKP'de İdari ve Mali İşler Başkanlığı'na atanan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, hem AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne ödeyeceği cezayı, hem de küresel krizi dikkate alarak, partide sıkı mali politikalar uygulayınca, diğer genel başkan yardımcılarının şimşeklerini üzerine çekti. Meyve suyu ve pet şişe su alımını yasaklayarak, 'damacana sisteme geçen' Uğur, genel başkan yardımcılarının makamında yemek yemesi yerine, parti yemekhanesine gitmesini isteyince AKP'de 'istenmeyen adam' ilan edildi. Bazı AKP'li kurmaylar, ekonomik önlemleri işkenceye dönüştüren Uğur'u Başbakan Erdoğan'a şikayet etti. Uğur, herkesin yemek yiyebildiği AK Parti Yemekhanesi'ne de turnike koydu. Personelin sadece bir misafir getirebilmesine izin veren sistem, yemekhaneden herkesin yararlanma imkanını ortadan kaldırdı.

REVÜ REVA MI

Uğur, AKP personelinin üç yıldızlı otellerde kalmasını da istedi. Geçen ay görevi sona eren eski AKP Gençlik Kolu Başkanı Hakan Tütüncü, tüm illerdeki AKP gençlik kolu başkanlarıyla Ankara'da üç yıldızlı bir otelde kalmak zorunda kaldı. Otelde Rus revü kızlarının da kalması nedeniyle rahatsız olan Tütüncü, 'Bize reva görülen bu mu?' diyerek Başbakan Erdoğan'a yeni uygulamayı şikayet etti. Uğur, AKP personelinin yurtdışı gezilerinde havaalanına kadar bırakılması sistemini de sona erdirdi. AKP araçları, ilgili kişiyi 'En yakın Havaş'a götürsün' diyen Uğur, personelin şimşeklerini iyice üzerine çekti.

KİMLER BU KEMER SIKMADAN ETKİLENDİ?  HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

EMİNE HANIM'IN EKİBİNE MAKAS

Yurtdışı gezilere katılan personele sınırlama getiren Ahmet Edip Uğur, Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Katar'a cuma günü yapacağı ziyaretteki ekibe bile makas attı. Uğur, uçak ve konaklama masrafları nedeniyle Emine Erdoğan'a AKP'den en fazla iki kişinin eşlik etmesini istedi. Uğur, bu kez direnişle karşılaşınca, 6 kişi olarak sunulan listeyi 2 yerine 5'e düşürmeyi kabul etti.

ARINÇ'A BİLE SERVİS YOK

Başkan yardımcıları, yemekhaneye telefon açıp makam odalarına yemek istediğinde, 'Katlara servis yapamıyoruz' yanıtını aldı. Bülent Arınç bile odasında yemek yeme talebine red yanıtı alan isimlerden biri oldu. Uğur, kendisine bu yeni kuralları soranlara 'Bunlar bir şey mi? Siz benim fabrikamı nasıl yönettiğimi biliyor musunuz' diye yanıt verdi. Arı Rafineri Yağ Sanayi A.Ş'nin yöneticilerinden Uğur, personele 5 litrelik Yayla yağı dağıtarak, gönlünü aldı. (Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / Akşam)