BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AK Partili eski vekil Saadet adayı

AK Parti'den Kırıkkale Belediye Başkan Adayı ilan edilmeyen eski Milletvekili Kemal Albayrak'ın SP'den aday olması ile birlikte, Kırıkkale'de siyaset hareketlendi.

Abone ol

AK Parti'nin temayül yoklamasında birinci çıkmasına rağmen AK Parti'den Kırıkkale Belediye Başkan Adayı ilan edilmeyen eski Milletvekili Kemal Albayrak'ın SP'den aday olması ile birlikte, Kırıkkale'de siyaset hareketlendi.

Yaklaşık 2 bin kişilik katılımla SP'den Kırıkkale Belediye Başkan adaylığını ilan edilen Kemal Albayrak, tutuklanan Mustafa Özbek'e tam destek verirken, eleştiri oklarını Başkan Veli Korkmaz'a yöneltti.

Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak, Saadet Partisi'nden (SP) Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Albayrak, "İnşallah el ele verip 30 Mart sabahı destan yazacağız" dedi.

SP'nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak'ın adaylık açıklaması tam bir gövde gösterisine dönüştü. Adaylık açıklama programına Albayrak'ı destekleyen yaklaşık 3 bin civarında vatandaş katıldı.

Konuşmasında, tutuklanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'e tam desteğini açıklayan Albayrak, konuşmasının büyük bir bölümünü Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı eleştiriye ayırdı. Albayrak, ''Bugünün tarihini not düşün. 29 Mart'ta sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Çok farklı siyasi anlayışının olduğu Anadolu medeniyetinin varlığını ortaya koyacağız. Yönetimin asıl sahibi olan millete vereceğiz. Bakınız Kırıkkale 41 ilin geçiş noktasıdır. Sanayi ve eğitim şehridir. Bugün Kars'tan İzmir'e, Trabzon' dan Antalya'ya geçiş sağlayan bir iliz. Zamanında çevre illerden göç almıştır. Ne oldu da şimdi nüfus 105 bin kişi azaldı. Bütünlüğüyle cazibe merkezi olan şehrimiz, kaderine terk edilmiştir. Yaşanılabilir bir Kırıkkale için yola çıktık. Kırıkkale'de çığır açacağız. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir Kırıkkale için çalışacağız. Bölmek için değil, toplamak, birleştirmek için geliyoruz. Bu işi canla başla Albayrak ile yapacağız. İnşallah el ele verip 30 Mart sabahı destan yazacağız. Aday adayı Veysel Kutluca ve Arif Erdal'a teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Aday adaylıklarından Albayrak için feragat ettiler. Artık vakit Saadet vaktidir'' şeklinde devam etti.

Miting havasında geçen adaylık açıklamasında partililerin morallerin yüksek olması dikkat çekerken Kırıkkale'nin tanınmış hayırsever iş adamlarından Tevfik Doğruer de toplantıya katılarak Albayrak'a desteğini açıkladı. Binlerce kişi daha sonra Kemal Albayrak'ın talebi üzerine Kızılkanat İş Merkezi civarında bulunan seçim bürosunun yanına kadar yürüyüş yaptı. SP'lilerin ve Albayrak'ın gövde gösterisine dönüşen yürüyüş, şu ana kadar tüm adayların adaylık ilanında toplanan en büyük kalabalığa ulaştı.