BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

At üzerinde stres terapisi

Bursa’da iş yoğunluğundan kaçan vatandaşlar, yeşil ve doğayla iç içe bulunan at çiftliğine gelerek stres atıyor, terapi görüyor. <br/>At bin...

Abone ol

Bursa’da iş yoğunluğundan kaçan vatandaşlar, yeşil ve doğayla iç içe bulunan at çiftliğine gelerek stres atıyor, terapi görüyor.
At biniciliği her yaştan insanın sağlığını olumlu yönde etkiliyor. İnsan vücudunun her uzvunu çalıştırma özelliğine sahip olan binicilik en çok çocuklar tarafından ilgi görüyor. Bursa Yunuseli Mahallesi’nde bulunan Bursa Haflinger çiftliği hafta sonu ve tatillerde Bursalıların stres atmak için yeni adresi oluyor. Uzun yıllar Bursa’ya hizmet veren çiftliğe gelen Bursalılar iş yorgunluğunu atarken, çocuklar ise moral depoluyor. İşletme sahibi Ahmet Sarı, 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın çiftlikte ata binerek unutamayacakları bir gün geçirdiğini belirterek, "Bütün at sevenleri burada misafir ediyoruz. İnsanlar burada atlarla vakit geçiriyorlar. Dilerlerse sadece seviyor, dilerlerse de binerek güzel bir vakit geçirebiliyor. Resim yapmak için bile buraya gelenler var. Fotoğraf çektirmek için de ata binen vatandaşlarımız var. Atlar insana huzur veriyor. O yüzden yoğun ilgi görüyoruz" dedi.

"ATLA TERAPİ GÜVEN VERİYOR"
Minik binicilerin atlara daha fazla yakınlık duyduğunu kaydeden Ahmet Sarı, "Minik binicilerimiz kendilerinden daha büyük bir canlıyı kontrol etmeyi çok seviyorlar. Güven veriyor. Fiziksel engeli olan kardeşlerimiz de burada atla terapi görebiliyor. Artık şehir yaşamından kurtulmak da bir terapi özelliği taşıyor. Binicilik sporu bütün uzuvlarımızı çalıştıran bir spor. Atın üzerinde atın doğal yürüyüş hareketlerine uyum sağlarken, ata binerken saçımızdan ayak parmaklarımıza kadar bütün her yerimiz hareketleniyor. Bursalı hemşehrilerimizin ilgisi çok yoğun" diye konuştu.
Yıllardır Haflinger çiftliğine geldiğini belirten vatandaşlar ise, "Her kış ve yaz buradayız. Burada hem hayvanları seviyor, hem de tabiatla iç içe kahvaltı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
(İHA)