BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rögarlar taştı sürücüler yollarda kaldı

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağmur nedeniyle bazı yollardaki rögarlar taştı. Oluşan atık su birikinti...

Abone ol

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağmur nedeniyle bazı yollardaki rögarlar taştı. Oluşan atık su birikintisi sebebiyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı.
İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili alan sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avcılar Ambarlı köprü altı ve E-5 yan yol üzerinde bulunan rögarlar etkili olan sağanak yağış nedeniyle taştı. Yolda oluşan atık su birikintisine giren sürücüler araçlarıyla yolda mahsur kalırken, E-5’te trafik adeta durma noktasına geldi. Vatandaşlar araçlarının suya girdikten sonra çalışmadığını ve yetkililerden bir çözüm beklediklerini söyledi.
Ali Kara isimli bir vatandaş, “Suya girdi aracım. O yüzden çalışmıyor tamirci bekliyorum. Benim gibi birçok araç da suya girdiği için bozuldu. Araçlarını bırakıp gittiler” dedi.

EDİRNE DE YAĞMURA TESLİM OLDU
Edirne’de sabah saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gece aralıklarla seyreden yağmur, sabaha karşı etkisini artırmaya başladı.
Sağanak nedeniyle zaman zaman sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Kenti etkisi altına alan yağış bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Edirne’nin güney ilçelerinde ve Tekirdağ’ın batı çevrelerinde devam etmekte olan sağanak yağışların, ilerleyerek Trakya genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.
Açıklamada meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.Meteoroloji yetkilileri ise kente sağanak yağışın yarına kadar devam edeceğini bildirdi.


SAĞANAK YAĞIŞ VATANDAŞLARI HAZIRLIKSIZ YAKALADI
Bursa’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından Bursa’da beklenen yağmur yağışı etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde başlayan ve bazı bölgelerde etkisini yoğun şekilde gösteren sağanak yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor. Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan Bursalılar, Bursaray alt geçitlerine ve bazı iş yerlerine sığındı. Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yağışların bayram boyunca devam etmesi bekleniyor.
(İHA)