BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Harçlık alan muhabir tartışılıyor

TGRT Haber muhabirinin Başbakan Erdoğan'ın elini öpüp bayram harçlığı almasıyla başlayan polemiğe Ahmet Kekeç de tartışmaya dahil oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- Usta gazeteci Hadi Özışık'ın Aktan'ı savunan yazısına atıfta bulunarak söze başlayan Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç "Özışık gibi düşünüyorum: “El öpmenin bir karşılığı var bayramda... Harçlık!" dedi.

TGRT muhabirini eleştiren çevrelerin haksız olduğunu savunan Ahmet Kekeç "Birçoğunun alnında Demirel’in ve generallerin el izi var. Hâlâ silinmedi ve o utançla dolaşıyorlar." diye yazdı. 

MUHABİRE KIZAN GAZETECİLERE TEPKİ

İşte Kekeç'in yazısındaki ilgili bölüm:

"Ben de Hadi Özışık gibi düşünüyorum: “El öpmenin bir karşılığı var bayramda... Harçlık! TGRT Haber muhabiri Sultan Akten, unutulmaya yüz tutmuş geleneğimizi Başbakan Erdoğan üzerinden dünyaya duyurdu: Büyüğümün elini öperim harçlığımı kaparım! Sultan’ın yaptığı spontane gelişen bir şey değildi. Planlanmıştı. Başbakan’dan BAYRAM HARÇLIĞI alarak herkesin konuştuğu bir haberin altına imza atacaktı. Öyle de yaptı...”
Hayır, öyle olmamış...
Bu, gazetecilik adına büyük bir yüzkarasıymış... “Yandaş gazetecilik modelinin” bir örneğiymiş. Bu muhabir derhal İsmi cismi olan bir sürü meslektaş, sosyal medya aracılığıyla el öpme hadisesini (daha doğrusu “mizansenini”) kınadı. Bir el öpme ameliyesinin gerçekleşmediğini, Başbakan’ın el öptüren siyasetçilerden biri olmadığını bile bile üstelik...
Bu “bir sürü meslektaş” arasında, vaktiyle karargahtan çıkmayan, Paşa’dan gelen her haberi “emir” telakki edip manşete çakan meslek büyüklerimiz de var. Ki, nerede bir asker görse karşısında hizalanan ve “el öpme vaziyeti” alan
arkadaşlar bunlar...
Birçoğunun alnında Demirel’in ve generallerin el izi var.
Hâlâ silinmedi ve o utançla dolaşıyorlar.
Mahut mizansene en sert tepki, “Çağdaş Gazeteciler Derneği” adlı kuruluştan geldi.
Belli ki şakadan, mizansenden, bayrama has ritüellerden hoşlanmıyor bu katı arkadaşlarımız."

Ahmet Kekeç tüm yazıları