BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  DÜNYA

Türkiye felakete sürükleniyor

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram tatilinde seçim bölgesinde birçok ilçe ve köyü ziyaret etti. Vatandaşlarla bayramlaşan Baykal,...

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram tatilinde seçim bölgesinde birçok ilçe ve köyü ziyaret etti. Vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, ülkenin iktidar tarafından hızla uçuruma sürüklendiğini savunarak, “Bu iktidara oy verenler dahil herkese görev düşüyor. Halk sandıkta iktidara ders verip kötü gidişi durdurmalı” dedi.
Kurban Bayramı’nı Antalya’da geçiren Deniz Baykal, ilçe, belde ve köy gezilerine çıktı. Baykal, Antalya milletvekilleri; Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile birlikte Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerini ziyaret etti. Çok sayıda partilinin de eşlik ettiği gezide ilk durak Gündoğmuş ilçesi oldu. Gündoğmuş’ta vatandaşların çok sıcak ilgiyle karşıladığı Baykal ve arkadaşları daha sonra Güneyyaka köyünü ziyaret etti.
Güneyyaka’dan sonraki durak ise Akseki’nin Pınarbaşı köyü oldu. Pınarbaşı köyünde vatandaşlarla sohbet eden Deniz Baykal, önümüzdeki yerel seçimlerin önemine değinerek, “Milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları hata yapabilir. Seçilmişlerin hatası telafi edilebilir ama halk hata yaptı mı telafisi çok daha zordur. Önümüzdeki yerel seçimde Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacaksınız. Pınarbaşı gibi köylere büyük sorumluluk düşüyor. Pınarbaşı daha önce hata yapmadı. Eminiz bundan sonra da yapmayacaktır” dedi.

AKSEKİLİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Deniz Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile CHP’lilerden oluşan kalabalık grup daha sonra Akseki’nin Sadıklar köyü, İbradı ilçesi ve Ormana’yı ziyaret etti. Ormana’da vatandaşlarla bayramlaşan Baykal ve milletvekilleri Akseki’ye geçti. Akseki’de Baykal’ı, önceki dönem Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Göncü, eski belediye başkanı Osman Salih Çelikel’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk karşıladı. Baykal, ilçe dışında yaşayan Aksekililerin başta bayramlar olmak üzere her fırsatta memleketlerini ziyaret edip sahip çıkmalarını takdirle karşıladığını belirterek şunları söyledi:
“Aksekililer ayrıca Türkiye’ye de sahip çıkıyor. Aksekililer gibi herkes memlekete sahip çıkmalı. Çünkü gidişat kaygı verici. İşler hiç iyi değil. Türkiye, bugünlere kolay gelmedi. Ülkemiz çok zor şartlara direnerek bugünlere ulaştı. Bugünkü seviyeye ulaşmamızda Atatürk’ün anlayışı ve başarısı var. Bu başarının ardında onun bize kazandırdığı sosyal ve ekonomik yaşam, kadın - erkek eşitliği, laiklik bulunuyor. Dini ait olduğu yerde yaşatan, hayatın diğer alanlarına karışmamasını başaran laik anlayışla bugünkü seviyelere ulaşabildik. Türkiye, laiklikle olabildiğince güçlü duruma gelirken bunu başaramayanlar kendi ülkelerinde birbirlerinin boğazına sarıldı. Güneyimize bakanlar aradaki farkı rahatça görecektir.”

"MİLLİ KİMLİĞİMİZ KORUNMALI"
Milli kimliğin mutlaka korunması gerektiğini ifade eden Baykal, milli kimliğin korunmasının Türkiye’yi bütünlük içinde bugünlere getirdiğini belirtti. Baykal, “Bu kimlik, etnik yapının üzerindedir. Milli kimliğin içinde Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i vardır. Bunların hepsine birden Türk milleti denir. Milli kimlik bozulursa çok vahim sonuçlarla yüz yüze kalırız. Irak ve Suriye’deki bugünkü kaosun, acıların benzerini yaşarız” diye konuştu.
Yaşanan süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yargının iktidar tarafından bertaraf edildiğini ileri süren Deniz Baykal, HSYK’nın yapısının değiştirilmesinin de adaletin kanallarının kapatılması anlamına geldiğini söyledi. Prusya Almanya’sında yaşanan bir olayı örnek gösteren Baykal, “İmparator Frederick döneminde, bir takım güç sahipleri bir değirmeni köylünün elinden almaya çalışıyor. Değirmeni satmak istemeyen köylüyü imparatoru devreye sokup çok ucuza istimlak ettirmekle tehdit ediyorlar. Köylü bunun üzerine, ‘Ben de Berlin’e giderim. Hakimlere şikayet ederim. Berlin’de hakimler var’ diyor. Dediğini de yapıp değirmenini kurtarıyor. Bugünkü koşullarda Türkiye’de iktidara karşı adalete sığınabilinir mi? Türkiye’de benzeri hak aranabilir mi? ‘Ankara’da hakimler var’ denilebilir mi? Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasında imzası olduğu Genelkurmay Başkanı’na nasıl, ‘sen gündüzleri orduyu, geceleri de terör örgütünü yönetmişsin’ denilebiliyor” diye sordu.
Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik cumhuriyet modeline, Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal’ın sahip çıktığına değinen Deniz Baykal, “Onlarla aynı anlayışı taşıdığını iddia eden Recep Tayyip Erdoğan, bu modelin iktidara getirdiği bir siyasetçi olmasına rağmen sahip çıkmıyor. Erdoğan, milletin bir bölümü diğerine düşmanmış gibi üslup kullanıyor” şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SANDIKTA FREN YAPTIRMAK"
Baykal, Türkiye’nin gidişatının hiç iyi olmadığını, ülkenin iktidar tarafından hızla uçuruma sürüklendiğini iddia etti. Ülkeyi uçurumdan kurtarmak için herkese görev düştüğünü söyleyen Baykal, “Erdoğan’ı durdurmak için AKP’ye oy verenler de dahil olmak üzere halka görev düşüyor. Freni sandıkta halk koyacak. ‘Senden büyük millet var’ denmeli. Aksi halde ülkemizi güney komşularımızın başına gelen felaketler, bölünmüşlükler bekliyor olacaktır” diye konuştu.
Deniz Baykal ve diğer Antalya milletvekilleri, Akseki ilçe merkezinden sonra yarın da devam edecekleri bayram ziyaretleri için Alanya ilçesine geçti.
(İHA)