BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Aslanların tavuk kavgası

Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki aslanların vahşi hayatta gibi teste tabi tutulması, nefes kesen görüntülere sahne oldu. Araziye saklanan yemeği...

Abone ol

Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki aslanların vahşi hayatta gibi teste tabi tutulması, nefes kesen görüntülere sahne oldu. Araziye saklanan yemeği aynı anda bulan iki aslanın birbiriyle dövüşmesi, heyecanı artırdı.
Yaklaşık 210 bin metrekare alan üzerinde 95 türden 700 hayvanın bulunduğu Soğanlı Hayvanat Bahçesi’nde barınan aslan, kurt, ayı, leopar ve babun maymunları, belirli dönemlerde beslenme ve davranış zenginleştirme programına tabi tutuluyor. Tabiatta zamanlarının büyük bir kısmını yiyecek bulmak, yuva yapmak ve kendi hakimiyet alanlarını korumak için geçiren yaban hayvanları, hayvanat bahçesinde uzman veteriner hekim, biyolog ve ziraat mühendisleri tarafından besin değerleri tek tek hesaplanan gıdalarla besleniyor. Yiyecek bulma noktasında hiçbir zorluk yaşamadıkları için yaban hayatı davranışlarından uzaklaşan bu hayvanlar, psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarının karşılanması için belirli dönemlerde doğal hayat testlerine tabi tutuluyor. Araziye saklanan etleri koklayarak bulan aslanların ormandaki gibi beslenmeleri, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

TAVUĞU PAYLAŞAMADILAR
Beslenme konusunda hiçbir zorlukla karşılaşmadıkları için günün bir bölümünü dinlenerek geçiren aslanlar, kısa süreliğine de olsa vahşi hayata tekrar döndü. Aslanlar kafeslerindeyken görevliler tavukları arazide bulunan ağaç, saman balyaları ve eğitim parkurlarına gizledi. Kafeslerinden salınan aslanlar, gizlenen tavukları koklayarak bulmak için büyük çaba harcadı. Saman balyası arasına gizlenen tavuğu bulan aslan, balyanın arasındaki diğer tavuk için yanına gelen diğer aslanla kıyasıya mücadele etti. Aslanların doğal yaşama testi, anaokulu çocukları tarafından dikkatle izlendi.
Bursa Hayvanat Bahçesi görevlilerinden Nalan Ertaş, "Aslanlar sabah ve akşam olmak üzere iki defa besleniyor ama haftada iki defa, yem arama ve bulma içgüdülerini ve koku duygularını artırmak için onları eğitime tabi tutuyoruz. Günün büyük kısmını dinlenerek geçiren aslanlar için bu bir nevi egzersiz oluyor" diye konuştu.
(İHA)