BIST 10.093
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.410,76
HABER /  GÜNCEL

Kardak'ta Türk Yunan botları krizi

Kardak Kayalıklarının yakınında, Ege sularında Yunan askeri botları sporcuları taciz etti, Türk deniz gücü anında cevap verdi.

Abone ol

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 25’inci Bodrum Cup Yelkenli Yarışmaları’nın dünkü Leros-Yalıkavak etabında, yatlar rotaları üzerinde bulunan Kardak Kayalıkları yanından geçerken, iki Yunan sahil güvenlik botu tarafından bir süre izlendikten sonra taciz edildi.

Tacizlerini Gümüşlük önlerine kadar sürdüren Yunan botları, Yalıkavak’tan gelen Türk sahil güvenlik botu tarafından Türk karasularından çıkarıldı.

Milliyet'in haberine göre yarışmalara katılan yatlar, 15 millik Leros-Yalıkavak etabı için öğle saatlerinde Leros açıklarından start aldı. Yatlar rotaları üzerindeki Kardak Kayalıkları yanından geçerken konuşlu olduğu Leros’tan gelen 512 ve 613 no’lu Yunan sahil güvenlik botları tarafından izlenip taciz edilmeye başlandı.

Tacizlerini Gümüşlük önlerine kadar sürdüren Yunan botları, Yalıkavak’tan gelen Türk sahil güvenlik botu tarafından Türk karasularından çıkarıldı.
 

KARDAK'TA 1996'DA KRİZ YAŞANMIŞTI

Ocak 1996'da Yunanistan ile Türkiye arasında Türk bandıralı bir geminin Kardak Kayalıkları'nda karaya oturması sonucu Türk ve Yunan kurtarma ekipleri arasında anlaşmazlık çıkınca patlayan krizde iki ülke savaşın eşiğine gelmişti.
Yunanistan'ın kayalıklara asker çıkarması sonucu tırmanan kriz Türkiye'nin diğer kayalıklara askeri müdahalesiyle sona ermişti.