BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,45
HABER /  DÜNYA

22. randevu

Eskişehirspor ile Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında yapacakları maç ile birlikte 22. kez karşı karşıya gelecek.<br/>Geri...

Abone ol

Eskişehirspor ile Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında yapacakları maç ile birlikte 22. kez karşı karşıya gelecek.
Geride kalan karşılaşmalarda kırmızı-siyahlıların 10, yeşil-mavililerin 8 galibiyeti bulunurken, 3 maçta eşitlik bozulmadı. Çaykur Rizespor’un attığı 24 gole, Eskişehir temsilcisi 23 golle karşılık verdi. 1979 yılında karşı karşıya gelen ve Eskişehirspor’un 2-1’lik galibiyeti ile başlayan 34 yıllık mücadelede, bugüne dek yapılan 21 maçta tarafların birbirlerine çok da üstünlük sağlayamadıkları görülüyor.
İki takım en son 2007 yılında Türkiye Kupası maçında karşılaştı. Tek maç usulü oynanan maçı 3-1 kazanan Rize takımı tur atlamayı başarmıştı. Ligde ise en son 1997-1998 sezonunda karşılaşan iki takımdan Eskişehir’deki maçı 1-0 kazanan ev sahibi takım oldu. Rize’deki maçı da deplasman takımı 2-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırmıştı.

ESKİŞEHİR’DEKİ MAÇLARDA EV SAHİBİ TAKIM EZİCİ ÜSTÜN
Eskişehirspor ile Çaykur Rizespor arasında Eskişehir’de yapılan maçlarda ev sahibi takımın ezici üstünlüğü görülüyor. İki takım şimdiye dek Eskişehir’de resmi ve özel 10 kez karşı karşıya gelirken, ev sahibi takım Eskişehir, bu maçlardan 8’ini kazanırken, sadece bir maçta mağlup oldu. Taraflar bir maçta ise eşitliği bozamadı.

MAÇIN HAKEMİ HÜSEYİN GÖÇEK
Spor Toto Süper Lig’in dokuzuncu haftasında yarın (Pazar) 15.30’da Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda oynanacak olan maçı Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek’in son yönettiği maçlarda ev sahibi takımların üstünlüğü görülüyor. Maç öncesi Eskişehirspor’da Dede, Ç.Rizespor’da Eren’in sakatlıkları bulunuyor. İki takımında cezalı oyuncusu yok. Ev sahibi takım evinde son oynadığı Beşiktaş maçını 1-0 kaybetmişti. Deplasman takımı Rize ise son oynadığı deplasman maçında yine Beşiktaş takımı ile 0-0 berabere kalmıştı.
(İHA)