BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Çöp toplayan çocuklar meclis gündeminde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, çöp toplayarak yaşam mücadelesi veren çocukların sayısını sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle Tbmm Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bir gazetede yer alan haberde Diyarbakır'da yatalak olan annesine bakmak için okul yerine çalışmak zorunda kalan 9 yaşındaki çocuğun yürekleri burkan yaşam mücadelesinin kamuoyuna aktarıldığını hatırlattı. Tanrıkulu, "Türkiye'de çocuk yaştaki E.B.'lerin sayısı nedir? Türkiye'de yoksulluk yüzünden ve annelerine bakmak zorunda oldukları için okula gidemeyen E.B.'lerin sayısı nedir?" sorusunu yöneltti.

Çöp toplayarak yaşam mücadelesi veren çocukların sayısını öğrenmek isteyen Tanrıkulu, şöyle dedi:

"24 Ekim 2013 tarihinde açılışı tarafınızdan yapılan alışveriş merkezine ve daha önce iktidarınız döneminde inşa edilen yüzlerce alışveriş merkezlerinden birine E.B. ve annesinin birlikte gidebilme, gidebilseler de birer bardak çay içebilme şansları ve olanakları nedir?

Çöp toplayarak annelerini yaşatma mücadelesi veren E.B. ve E.B.'ler iktidarınızın yetimlere, öksüzlere verdiği değeri mi göstermektedir?

9 yaşındaki çocukların günde 5 TL kazanmaya mecbur bırakılmaları iktidarınızın, sosyal politikalardan ve aile kavramından ne anladığını mı yansıtmaktadır?"