BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Aslanın Ribery umudu tükendi

Frank Ribery konusunda Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne giden Galatasaray'a kötü haber geldi. Üstelik...

Abone ol

Galatasaray, Ribery konusunda bir şok daha yaşadı. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Galatasaray'a olumsuz yanıt geldi.
CAS, 2005 yılında sözleşmesi sona ermeden kulübü bırakan Fransız oyuncu Frank Ribery ile ilgili olarak tazminat talebinde bulunan Galatasaray'ın bu talebini geri çevirdi.

Mahkemenin, Galatasaray Fransız futbolcuya ödemelerini zamanında yapmadığı için, Ribery'yi haklı bulduğu ve kulübün tazminat talebini reddettiği kaydedildi.

Ribery, 2005 yılının Haziran ayında yani kulübe katılmasının üstünden henüz 4 ay geçmesinin ardından eski kulübü Marsilya'ya geri dönmüştü.

BİR DE MAHKEME MASRAFI

Galatasaray'ın, büyük umutlar bağladığı dava reddedilirken, mahkeme masraflarını da birbirinden davacı olan iki tarafa yüklediği ortaya çıktı.

CAS, internet sitesinde davada çıkan 32 sayfalık kararı açıkladı. Kararın son bölümünde, Galatasaray'ın taleplerinin ve Ribery'nin ekstra taleplerinin reddedildiği ve FIFA İhtilafları Çözüm Dairesi'nin kararının onaylanmasına karar verildiği yazıldı. CAS ayrıca, mahkeme masraflarının da iki taraf tarafından karşılanmasını kararlaştırdı.

 Böylece, Franck Ribery'den büyük kaynak bekleyen Galatasaray'ın mahkeme masrafları nedeniyle cebinden para çıkmış olacak.