BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Baykalın Unakıtan davasına ret

Baykal’ın, kendisine yönelik "asılsız iddialarda bulunduğu" gerekçesiyle açtığı tazminat davası reddedildi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki gensoru önergesi görüşmesi sırasında, kendisine yönelik "asılsız iddialarda bulunduğu" gerekçesiyle açtığı 50 bin YTL’lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Baykal’ın avukatı Şahin Mengü ile Unakıtan’ın avukatı Ali Özkaya katıldı.

Yargıç Zeki Deniz, Unakıtan’ın, 2001’deki ekonomik krizde, "Baykal’ın Türk Lirası hesabındaki paraları ABD Doları’na çevirerek, Türk Lirası’nın değer kaybından etkilenmediği" yolundaki sözlerinin, hakkında verilen gensorunun cevaplanması esnasında söylendiğini kaydetti.

Dava konusu sözlerin "abartılı ve kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olmadığı kanaatine varıldığını" ifade eden Yargıç Deniz, bu yöndeki manevi tazminat talebiyle ilgili davanın, şartları oluşmadığından reddine karar verdi.

Yargıç Deniz, Kemal Unakıtan’ın, Baykal’ın, "Angora Evlerindeki evinin kaçak olduğu ve kamu alanına tecavüz ettiği" iddialarına ilişkin olarak da yapılan bilirkişi incelemeleri sonucunda, "evin iskan ruhsatının bulunmadığının, tasdikli projeye uygun olmayan ilaveler ile kamuya ait yeşil alana tecavüzün bulunduğunun anlaşıldığını" söyledi.

Baykal’ın "kişilik haklarına saldırı mahiyeti içerdiği" iddia edilen konuşmanın, Unakıtan hakkındaki gensoru önergesinde ilişkin görüşmeler sırasında Meclis’te geçtiğini kaydeden Yargıç Deniz, "Unakıtan’ın durup dururken sırf Baykal’ın kişilik haklarını ihlal etmek kastıyla bu sözleri söylemediğini" kaydetti.

Yargıç Deniz, "Unakıtan’ın, kendini savunma ve savunmasını güçlendirmek babında cevap-soru şeklinde bir konuşma yaptığını ve dava konusu sözlerinin eleştiri mahiyetinde olduğu ve Unakıtan’ın eleştiri sınırlarında kaldığı kanaatine varıldığını" belirterek, Baykal’ın Angora Evleri’ndeki konutuyla ilgili manevi tazminat davasının reddine karar verdi.