BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Aslan durdu durdu vurdu

Galatasaray taraftarına bayram hediyesi verdi. İkinci yarıda coşan sarı-kırmızılılar Ankaragücü'nü üç golle devirdi.

Abone ol

A.GÜCÜ: 0-3 :G.SARAY

Galatasaray Ankaragücü deplasmanında yıldızlarıyla güldü !.. Hafta içerisinde Hertha Berlin zaferiyle taraftarları sevindiren Galatasaray Ankaragücü'nü Lincoln'ün önderliğinde, Kewell ve Baros'un (2) golleriyle 3-0 mağlup etti.

Ankaralı futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona ererken, ikinci yarıdan tam anlamıyla bir Galatasaray şov vardı. Sarı-kırmızılılar Lincoln'ün üç asist yaptığı karşılaşmanın ikinci yarısında Kewell, ve Baros'un (2) golleriyle rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı ve puanını 27'e yükseltti. Ankaragücü ise bu mağlubiyetle 14 mpuanda kaldı.

Galatasaray'ın deplasman kabusu bitti. Ankaragücü'nü 3-0'la geçen Sarı Kırmızılı takım zirveden kopmadı... Maçın kare kare anlatımı için TIKLAYINIZ..!
Galatasaray bu galibiyetle bu sezonki deplasmanlardaki 2. galibiyetine imza attı.

MAÇTA İLK YARI

3. dakika. Ankaragücü atağı sol kanattan etkili gelişti. Topla ceza sahasına sokulan Jaba çarprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

4. dakika. G.Saray'da Ayhan Akman sarı kart gördü. Ceza sınırında olan Ayhan haftaya oynanacak G.Birliği maçında takımındaki yerini alamayacak.

5. dakika. Topla G.Saray ceza sahasına sokulan İbrahim Ege topu ayağından açtı. De Sanctis yatarak topu kontrol etti. Bu pozisyonda İbrahim Ege'yle çarpışan De Sanctis kısa süreli sakatlık yaşadı.

11. dakika. Karşılaşmada ilk bölümler golsüz eşitlikle geçildi. G.Saray'ın Ayhan ile yakaladığı pozisyon dışında iki takımda rakip kalede etkili olamadı. Başabaş bir mücadele var.

17. dakika. A.Gücü'nde topu elle alan Luis De Santos sarı kart gördü.

19. dakika. Sağ kanattan hareketlenen Barış Özbek yerde kaldı. Hakem ceza sahasının çarprazından serbest vuruşu G.Saray'a verdi. Topun gerisine geçen Lincoln'un ceza sahasına gönderdiği topu savunmasına yardıma gelen Mehmet Yılmaz kafayı vurarak uzaklaştırdı.

24. dakika. A.Gücü'nde hakeme itiraz eden Jaba sarı kart gördü.

25. dakika. G.Saray'da serbest atışı Kewell kullandı. Bu
Galatasaray'ın farklı galibiyeti Skibbe'yi zevkten dört köşe yaptı. Maç sonrası mutluluğunu dile getiren Skibbe, oyuncularını kutladı. İŞTE SKİBBE'NİN AÇIKLAMALARI... 
futbolcunun şutu baraja takıldı.

30. dakika. Murat Erdoğan topla ceza sahasına sokulup Meira'dan sıyrıldığı anda Hakan Balta rakibinin ayağındaki topa müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakika. A.Gücü sağdan rakip kaleye etkili indi. Ceza sahasına gönderilen ortaya Mehmet Yılmaz'dan önce Meira ayak koyarak kornere çeldi.

36. dakika. A.Gücü Gökhan ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Murat Erdoğan'ın kullandığı köşe vuruşunda savunma topu kafa ile karşıladı. Ceza sahasının dışına düşen topa Gökhan çok sert vurdu. Yan direğin içinde patlayan meşin yuvarlak De Sanctis'in bakışları arasında gol çizgisine pralel geçerek diğer direğin dibinden auta çıktı. G.Saray adına şanslı bir an.

45. dakika. A.Gücü atağı sol kanattan gelişti. Ceza sahası çarprazından topla buluşan Mehmet Yılmaz yerden sert vurdu. De Sanctis kapanarak topu kontrol etti.

İlk yarıda normal süre tamamlandı. 1 dakika uzatma oynanacak.

45+1. dakika. G.Saray atağında Kewell sağ çarprazdan şansını denedi. Bu futbolcunun şutu yandan auta giderken son anda Milan Baros topa ayak koyamadı.

İlk yarıda gol olmadı. Ekipler soyunma odasına 0-0 eşitlikle gittiler.

MAÇIN İKİNCİ YARISI


47. dakika. A.Gücü sağ kanattan Elyasa ile çıktı. Bu futbolcunun ara pasını Gökhan takip etti. Servet'in araya girmek istediği pozisyonda Gökhan rakibinden topu söküp ceza sahasının önüne doğru yerden pasını bıraktı. Murat Erdoğan uygun durumda kontrol ettiği topu soldan ceza sahasına sokulan Mehmet Yılmaz'a geçiremedi.

54. dakika. Sol kanattan ceza sahasına giren Barış Özbek sıfıra kadar inip rakibinden sıyrılmak istedi. Tolga ayak koyarak rakibinden meşin yuvarlağı söküp aldı.

60. dakika. G.Saray'da Barış Özbek yerini Aydın'a bıraktı.

60.  dakika. Ankaragücü'nde Murat Erdoğan yerini Metin'e bıraktı.

GOL... 61. dakika. G.Saray golü Milan Baros ile buldu. Sol kanattan Hakan Balta ceza sahasına ortasını yaptı. Lincoln savunmanın arasına tek dokunuşla pasını bıraktı. Milan Baros sol çarprazdan yerden sert vurdu Serkan'ın altından geçen meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

G.Saray Milan Baros'un golüyle Ankaragücü karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakalad.ı

GOL... 62. dakika. G.Saray 2. golü Kewell ile attı. A.Gücü yediğin golün şokunu üzerinden atamadan kalesinde 2. golü gördü.

Hızlı gelişen atakta ceza sahası dışında topla  buluşan Lincoln, solundan gelen Kewell'ın önünde pasını bıraktı. Kewell ceza sahasına girmeden sol ayağıyla mermi gibi bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak Serkan'ın bakışları arasında köşeden ağlarla buluştu.

G.Saray Kewell'in golüyle A.Gücü karşısında bir anda skoru 2-0 yaptı.

GOL... 65. dakika. G.Saray Milan Baros ile 3. golü buldu. Sarı-Kırmızılı ekip maçı 5 dakikada koparttı.  Lincoln ile başlayan atakta. Lincoln, Kewell verkaçında Lincoln sol kanattan ceza sahasına girdi. Yerden yaptığı ortaya Baros yakın mesafeden ayak koydu ve topu ağlara gönderdi.

G.Saray Baros'un golüyle 5 dakika içinde skoru 3-0'a taşıdı.

66. dakika. Ankaragücü'nde Elyasa yerini Barbaros'a bıraktı.

70. dakika. Ankaragücü'nde İbrahim Ege sarı kart gördü.

77. dakika. Ankaragücü Metin ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Jaba savunmanın arkasına sarkan Metin'e ara pasını bıraktı. Bu futbolcu kaleci ile karşı karşıya pozisyonda çarprazdan sert vurdu. De Sanctis iyi kapanarak topu kornere çeldi.

77. dakika. G.Saray'da Milan Baros yerini Nonda'ya bıraktı.

83. dakika. G.Saray'da Lincoln yerini Volkan Yaman'a bıraktı.

84. dakika. G.Saray atağı sol kanattan hızlı gelişti. Kewell'ın pasıyla topla buluşan Mehmet Topal sağdan savunmanın arkasına hareketlenen Aydın'ı gördü. Bu futblcu ceza sahasının çarprazından kale sahasına sert bir orta kesti. Nonda'dan önce Serkan kapanarak topu kontrol etti.

87. dakika. Ankaragücü'nde Jaba yerini Iglesias'a bıraktı.

90.  dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. 3 dakika uzatma oynanacak.
90+2. dakika. Iglesias sağ kanattan ceza sahasına girdi, arka direkte boş pozisyonda olan Metin'i çok iyi gördü. Metin yaklaşık 4-5 metrede topa kale yerine auta attı.

Uzatmalarda başka gol olmadı. G.Saray 3-0 kazanarak puanını 27 yaptı. Sarı-Kırmızılı ekip bu sonuçla ligde 3. sıraya yükseldi

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Suat Arslanboğa Mustafa E.Eyisoy Volkan Narinç

ANKARAGÜCÜ: Serkan, Elyasa, Tolga, Luis, İlkem, Gökhan, İbrahim Ege, Cem Can, Murat Erdoğan, Jaba, Mehmet Yılmaz

GALATASARAY: De Sanctis, Barış, Servet, Meira, Hakan, Arda, Ayhan, Mehmet Topal, Kewell, Lincoln, Baros