BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,11
ALTIN 2.525,42
HABER /  POLİTİKA

Demirel çok ağır konuştu

Demirel hükümeti hedef aldı. İktidarı bedava kömür ve seçmen kütüklerinde yaşanan karmaşayla vurdu. İşte Demirel'in açıklamaları;

Abone ol

İNTERNETHABER
Bahar GİRTİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Star Ana Haber'e verdiği röportajda, hükümete verdi veriştirdi. Bedava kömür yardımları ve seçmen kütüklerinde yaşanan karmaşalara ilişkin ağır konuştu.

Süleyman Demirel'in mesajları çok net ve sertti. Demirel'in hedefinde iktidar partisi vardı. AK Parti'nin adını anmadı, Başbakan Erdoğan'ın da adını anmadı... Ama verdiği mesajlara "devleti yönetenler" sözüyle başladı.

Demirel, seçmen kütüklerindeki karmaşanın düzeltilmesi gerektiğini belirterek, '1 oy bir milletvekili bir milletvekili iktidar demektir.' dedi v sözlerini şöyle sürdürdü;

"23. genel seçimini yapmış bir ülkede hala seçmen listesi tarışılıyorsa bu itibar kırıcı bir durumdur. Bu karmaşanın bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir."

Demirel muhalefetten sivil toplum örgütlerine herkesi hassasiyet ve takipçiliğe davet etti. "Herkesin olmaz böyle şey demesi lazım. Karışanı yok edeni yok, ne yaparsanız boşa gidiyorsa, bu görevleri yapanlar dikkatle yapmıyor demektir."

SIKINTILARIN SORUMLUSU ÜLKEYİ YÖNETENLER

Peki eski Cumhurbaşkanı'na göre yaşanan durumun sorumlusu kim? Demirel kusurun demokrasi de olmadığını belirterek, "Bu kadar hassiyeti bulunan bir durumda 5-6 milyon seçmeni siz saf dışı ediyorsanız kusur demokraside değil. Halk sıkıntı çekiyorsa bunun sebebi ülkeyi yönetenlerde değildir de kimdedir?" dedi.

BEDAVA KÖMÜR DAĞITACAĞINA ÜLKE YÖNET

Bedava kömür başta olmak üzere hükümet ve belediyeler tarafından yapılan yardımlara da ateş püsküren Demirel sözlerini şöyle sürdürdü; "Halk zengin değilse, devlet de zengin değildir. Sosyal devletin gereği yardımlaşmadır da... Yani devlet sosyal yardımlaşmayı yapmıyor değildi ki. Fakat muhtaç olana yapılıyordu. Bunu zaruret içinde olandan kaldırıp herkese yapınca tepki uyandırıyor.

Demirel hükümete yönelik eleştirilerini daha da ağırlaştırdı ve iktidar partisine seslendi; 

"Bu ülkeyi yoksullaştırmayın da zenginleştirin. Herkesin kendi kömürünü alacak durumu olsun. Herkese kömür dağıtıyoruz demek övünülcek bir şey değildir. Demekki dağıtmazsanız millet soğuktan ölecek."

Ülkede henüz seçim havası yok daha çok şey göreceğiz diyen Demirel sözlerini bayram tebriğiyle noktaladı.