BIST 10.655
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.525,13
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartında büyük alarm

Ramazan Bayramı’nda yaşanan iki kez çekim hatası konusunda alarm verildi.

Abone ol

Ramazan Bayramı’nda kredi kartı ile yapılan ödemelerde iki kez çekim yapıldığını ve 17 bin kişinin mağdur olduğunu hatırlatan Tükecitiler Birliği Başkanı Kaya “Yoğunluk nedeniyle bu bayramda da benzer bir sorun olabilir. Dikkatli kullanın” uyarısında bulundu.

Tüketiciler Birliği, Kurban Bayramı arefesinde alışveriş yapan vatandaşları, aşırı kullanım sonucu kredi kartı ödemelerinde yaşanacak aksamalara karşı uyardı. Ramazan Bayramı alışverişi sırasında POS cihazlarındaki iletişim sorunu nedeniyle kartla çekimin birkaç kez denenmesi sonucu 17 bin kişinin daha sonra ekstrelerinde olağan dışı ödeme ile karşılaştıkları, bu nedenle aynı hataya düşülmemesi istendi.

YOĞUNLUĞA DİKKAT

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, birlik olarak tüm uyarılara rağmen tüketicilerin alışverişlerini kredi kartıyla yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Kurban Bayramı alışverişinin yoğunlaştığı bugünlerde tüketicilerin geçen Ramazan Bayramı arefesindeki gibi alışverişlerini tamamlamalarının ardından aşırı kullanım nedeniyle kasalarda hayal kırıklığı yaşayabileceklerini belirten Kaya, tüketicilerden yine ‘hatlar yoğun, hat düştü’ denerek kredi kartı yerine nakit para talep edilebileceğini, çekimlerin birkaç kez yapılabileceğini bildirdi.

EKSTRELER KONTROL EDİLMELİ

Kaya, “Tüketiciler kartının ikinci kez denenmesinden önce işlem dışı olduğunu gösteren belgeyi alarak mutlaka saklasınlar. Ardından gelecek olan ekstrelerini de dikkatli bir şekilde inceleyerek, olağan dışı bir ödeme ile karşılaştıklarında ilgili bankaya itirazlarını yapsınlar.”

KREDi KARTI HARCAMANIZ BÜTÇENiZi AŞMASIN

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Kurban Bayramı’nda tüketicilerin kredi kartlarıyla alışveriş yaparken bir kez daha düşünmeleri gerektiğini belirtirken, tüketicilerin alışverişlerini alım gücüne göre yapması gerektiğini söyledi. Tüketicilerin bankaların sanki geri ödeme yapılmayacakmış gibi yanıltıcı reklamlarına kanmaması gerektiğini bildiren Çetin, Kurban Bayramı’nda tüketicilerin kredi kartlarıyla alışveriş yaparken bir kez daha düşünmesi gerektiğine dikkat çekti.

SÖZLEŞMEYE BAKIN

Bazı bankaların kredi kartlarının hesap kesim tarihlerini de sözleşmeye aykırı olarak değiştirdiğine ve bayram sonrasına çektiğine de dikkat çeken Çetin, böyle bir durumda tüketicilerin hemen itiraz etmesi gerektiğini söyledi.