BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.410,95
HABER /  POLİTİKA

Askerlik yan gelip yatma yeri değil

Başbakan Erdoğan, teröre tepki gösteren bir vatandaşa verdiği cevap ile şaşırttı.

Abone ol

Balıkesir'de yaptırılan TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılan Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında teröre olan tepkisini dile getiren bir vatandaşa verdiği cevap ile şaşırttı. 

''Sayın Başbakanım; şehit cenazesi görmek istemiyoruz artık'' diye seslenen vatandaşa Erdoğan şu yanıtı verdi:
''Canım kardeşim. Bakınız askerlik her halde yan gelip yatma yeri değil. Hepimiz askerlik yapıyoruz. Hepimiz askerlik yaptık. Terör bir beladır. Her yerde var. Buna karşı bu mücadeleyi uzun soluklu olarak yapıyoruz, yapacağız. Şüphesiz ki hiçbir sorumluluk mevkiinde olan şehit cenazeleriyle karşılaşmak istemez ama bu mücadele sürerken, bu güvenlik mücadelesi sürerken şüphesiz zaman zaman şehitlerimiz oluyor, olacaktır ama bunu istismar edenler oluyor. Biz tarih boyunca neleri konuştuk, neleri paylaştık. Kaldı ki biz hep şunu söyledik; (git oğlum git, ya gazi ol ya şehit ol) diyerek evlatlarımızı gönderdik." 

LÜBNAN'A TÜRK ASKERİ 


Erdoğan'ın gündemindeki bir diğer konu ise Lübnan'a asker gönderme tezkeresiydi. Erdoğan, tezkere öncesi hem milletvekillerini hem de kamuoyunu iknaya çalıştı. Asker göndermenin haklı gerekçeleri olduğunu savunan Erdoğan, eleştirilere de yanıt verdi.
Erdoğan konuşmasını üç temele oturttu;

GÜVENCE;
-Eğer herhangi bir grubun Lübnan'da silahsızlandırılması için Türkiye'den görev istenirse biz orada durmayız hemen askerimizi çekeriz.
-Eğer barışı korumak için değil farklı nedenler için olacaksa böyle bir şeyin içerisinde Türkiye olarak biz yer almayız.

LÜBNAN'A GİTME NEDENİMİZ;
-Unutulmamak, kalıcı olmak, bir zamanlar buraya Türkiye askeriyle birlikte geldi dedirtmek için ve Ortadoğu'da Türkiye'nin varlığını hissettirebilmek için orada olmamızın gerekliliğine inanıyoruz.

ELEŞTİRİLERE YANIT:
-"29 ülkeye biz askerimizi gönderdik, polisimizi gönderdik. O zaman ağzınız açılmadı da şimdi niye açılıyor? Bunlar hep politik yaklaşımlardır. Ak Parti hükümeti söylüyor diye böyle bir yaklaşım var."