BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.412,44
HABER /  GÜNCEL

İsmailağa cemaati cenazede buluştu

Fatih'te İsmailağa camisinde öldürülen emekli imam Bayram Ali Öztürk toprağa verildi

Abone ol

Fatih'te dün öldürülen emekli imam Bayram Ali Öztürk, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde konuşan, kamuoyunda ''Mahmut Hoca'' olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu'nun amcaoğlu Abdullah Ustaosmanoğlu, Bayram Ali Öztürk'ün, son sohbetindeki sözlerine değinerek, ''Bayram hoca, (Şehit olmak yürek ister, heyecan ister. Şahsiyet ve kişilik ister) derken şehit oldu. Hep beraber bir şehidin cenazesindeyiz'' dedi.

Bu sırada, tekbir getirmek isteyen cemaatteki bazı kişiler, görevlilerce uyarılarak susturuldu. Ustaosmanoğlu, önümüzdeki hafta Berat Kandili'nin idrak edileceğini hatırlatarak, ''Beratıyla birlikte gidiyor. Ne olur şu güzel milletimizi sevelim. Allah cümlemizi, vatanını seven, milletini seven, dinini seven kullardan olmayı nasip eylesin'' diye konuştu. Abdullah Ustaosmanoğlu, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun sağlığının müsait olmaması nedeniyle cenazeye katılamadığını da belirterek, cemaatten Öztürk için helallik istedi.

Cenaze namazının ardından tabutunun üzerinde sarık olduğu gözlenen Öztürk'ün cenazesi, omuzlara alınarak cami avlusundan çıkartıldı. Tabutun cenaze arabasına konulması sırasında kollarında kırmızı bez bağlı bir grup, aracın etrafında önlem aldı. Cenazenin camiden çıkarılmasının ardından cemaat ve yol üzerindeki vatandaşlar, izdiham olmaması için bir süre bekletildi. Bayram Ali Öztürk'ün cenazesi, daha sonra Edirnekapı'daki Sakızağacı Mezarlığı'na defnedildi. Törene, Bayram Ali Öztürk'ün oğlu Mahmut Öztürk ile yakınları, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, bazı ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı.

-CENAZEDEN NOTLAR-

Cenaze töreni sırasında yapılan anonslarda, cemaatten, emniyet mensuplarına ve basına nazik davranılması, basına gelişigüzel ve herkes tarafından demeç verilmemesi, hiçbir basın mensubuna görevinden dolayı tepki gösterilmemesi, laf atılmaması, cenaze töreninin dualarla sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirilmeye gayret edilmesi uyarılarında bulunuldu.

Basın mensuplarının da sadece tabutun yakınında bulunan yetkililerden bilgi alması istendi. Törene katılanlar ayrıca, yankesicilere karşı da uyarıldı. Fatih Camii çevresinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze töreninde, ayrıca üst düzey emniyet yetkilileri de koordinasyonu sağladı. Polisin oluşturduğu güvenlik barikatlarından bazılarında girişlere, arama yapılmasının ardından izin verildi.

-MUSTAFA ERDAL TOPRAĞA VERİLDİ-

Bu arada, emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün katil zanlısı Mustafa Erdal'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınları tarafından alındı. Önce Bağcılar Kirazlı'daki Orta Camii'ne götürülen Erdal'ın cenazesinin, önce burada öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği, daha sonra da ikindi vakti İkitelli Kayabaşı Köyü'nde defnedileceği bilgisi verildi. Ancak, Erdal, ikindi vakti beklenmeden yakınları tarafından çağırılan imamın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kayabaşı Köyü mezarlığında toprağa verildi.

-ÖLÜM NEDENİ ''BEDEN TRAVMASI''-

Adli Tıp Kurumu yetkilileri, otopsi sonucuna göre Mustafa Erdal'ın, ''beden travması''ndan öldüğünün belirlendiğini bildirdi. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığınca da Öztürk'ün öldürülmesi ve Mustafa Erdal'ın ölümü olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.