BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Arıtmandan Büyükanıta mektup

CHP İzmir Milletvekili Arıtman'dan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a duygu yüklü mektup

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan, hain saldırıların ve PKK'nın bitirilmesini, Güneydoğudaki tüm yolların asfaltlanmasını, askerin her türlü teçhizatla donatılmasını isteyerek, ''Bunun için nikah yüzüklerimiz dahil neyimiz varsa bağışlamaya hazırız'' dedi.

Arıtman, Büyükanıt'a gönderdiği mektupta, Türk anaları ve kadınlarının temsilcisi olarak seslendiğini ifade etti. Orgeneral Büyükanıt'a, ''Lütfen feryadımızı duyun,durdurun bu kanı, bu hain saldırıları'' diye seslenen Arıtman, gencecik evlatların, fidanların hain pusularda şehit edilmesine dayanamadıklarını ifade etti.

Gencecik bedenleri, al bayrağa sarılı tabutlarda gömmek istemediklerini belirten Arıtman, ''Vatanımızı ve evlatlarımızı koruyun. Onları size emanet ettik'' dedi. Arıtman, Türk ordusunun, büyük ve güçlü olduğuna, yedi düvelle baş ettiğine dikkati çekerek, bunun bir kez daha gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

-''SAVAŞI, PROFESYONEL ASKERLERLE YAPIN''-

Orgeneral Büyükanıt'tan, hain saldırıların ve PKK'nın bitirilmesini isteyen Arıtman, şöyle devam etti: ''Biz analardan istenecek her türlü fedakarlığa hazırız ama evlatlarımız alçakça öldürülmesin. Bu gerilla savaşını profesyonel askerlerle yapın. Güneydoğudaki tüm yolları asfaltlatın. Mayın döşenmesin. Askerlerimizi çelik yelek vs. gibi her türlü teçhizatla donatın. Bu uğurda nikah yüzüklerimiz dahil neyimiz varsa bağışlamaya hazırız. Açtırın bir hesap, kurun bir merkez, neyimiz varsa getirip verelim. Paraysa para, cansa can. Gerekirse milyonlarca Türk kadını dağ taş demeden Güneydoğu sınırında etten bir duvar örmeye, göğsümüzü siper etmeye hazırız. Çağırın gelelim. Dünyaya Türk kadınının, Türk anasının yürekliliğini, kararlılığını gösterelim. Başımızdaki hükümetten umudu kestik. Onlar da bu konuda politik kararlılık ve irade yok. Ama milletimiz kararlıdır. Bu milletin bağrından çıkan Türk askeri de kararlılığını ve gücünü göstersin. Millet olarak yanınızdayız.''

-''OYLAMA ÖNCESİ KONUŞUN''-

Arıtman, Orgeneral Büyükanıt'tan, yarınki Lübnan'a asker gönderme tezkeresine yönelik oylama öncesi askeri, stratejik, tarihsel, sosyolojik ve bilimsel gerçekleri anlatan bir konuşma yapmasını istedi. Askerin, ''sadece verilen emri uyguladığının'' denilmemesi gerektiğini belirten Arıtman, Türk askerinin, vatana, millete karşı gaflet, dalalet, hatta hıyanet içeren emirleri uygulamak zorunda olmadığını kaydetti. Türk askerinin görevinin, herkese, her şeye karşı vatanı ve milleti korumak olduğuna işaret eden Arıtman, ''Barış gücü aldatmacası adı altında bizim olmayan savaşlarda ölecek evlatlarımız şehit bile sayılamayacaktır. Lütfen konuşun ve bu yanlışı önleyin. Evlatlarımızı önce Allah'a sonra size emanet ediyoruz'' dedi.