BIST 10.164
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,79
HABER /  GÜNCEL

Askeri cezaevinde vicdani ret işkencesi

Vicdanî reddini açıkladıktan sonra tutuklanan Serdar Delice, Kasımpaşa Askerî Cezaevi’nde tutuklu askerlerce dövüldü, eşinin getirdiği para ve eşya gasp edildi

Abone ol

Yirmi gün önce ‘firari’ olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve halen Kasımpaşa Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan vicdani retçi Muhammed Serdar Delice’nin cezaevinde şiddete maruz kaldığı ve parasının gasp edildiği bildirildi.

Taraf gazetesinin haberine göre Kasımpaşa Askerî Cezaevi önünde dün konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Delice’nin, askerî cezaevindeki diğer tutuklu askerler tarafından dövüldüğü ve eşyalarının gasp edildiği belirtilerek, olayın uzman çavuşların önünde gerçekleştiği öne sürüldü.

SİSTEMATİK ŞİDDET VE GASP

Serdar Delice’nin eşi Dilek Delice, Taraf ’a yaptığı açıklamada, kocasının diğer mahkûmların şiddetine maruz kaldığını belirtirken, Delice’nin avukatı Davut Erkan da, müvekkilinin cezaevinde “sistematik şiddet ve gaspa maruz kaldığını” söyledi.

Avukat Erkan, “Geçen hafta Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na bu olayın incelenmesi için başvurduk. Hafta içerisinde de suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Kendisini dindar ve milliyetçi olarak tanımlayan Delice, askerden izne geldiği sırada yaptığı açıklamada, “Beş aylık askerlik süresi, neyin ne olduğunu görmeme vesile olmuştur. Müslüman olmayan bir ordunun mensubu olmayacağım. Zulme karşı sessizlik zulümdür” diyerek vicdani reddini açıklamış, “Kendimize hayali düşmanlar yarattık. Kürt kardeşlerimizi hedef aldık. Yıllarca bir takım yalanlarla kandırdık gençliğimizi” diye konuşmuştu.