BIST 10.646
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.435,17
HABER /  GÜNCEL

Askeri araca saldırı

Hakkari'de kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından askeri servis aracına yönelik saldırı düzenlendi.

Abone ol

Hakkari'de kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından askeri servis aracına yönelik saldırı düzenlendi. Patlamada şans eseri ölen ya da yaralanın olmadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, patlama sabah saat 05.30 sıralarında, Dağgöl Mahallesi Mir Sokak üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sokak üzerinde bulunan kayalıkların önüne konulan ve halen cismi belirlenemeyen patlayıcı, askeri servis aracının geçtiği sırada büyük bir gürültüyle patladı. Saldırının, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı günlük olarak asker ve yiyeceği taşıyan servis aracına yönelik yapıldığı bildirildi. Patlamayla birlikte bazı evlerin camları kırılırken, paniğe kapılan vatandaşlar ise evlerinden dışarı çıktı.

Patlama sonrası olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alan asker, özel hareket timleri ve polisler bölgeyi güvenlik şeridi içine aldı. İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzman ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamanın sabah saatlerinde meydana gelmesinin olası bir can kaybını önlediği bildirildi.