BIST 10.331
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.456,48
HABER /  GÜNCEL

Asker Kuzey Irakı bombalıyor

Aktütün baskınını gerçekleştiren PKK'lıları asker takibe aldı. Avaşin'de kıstırılan teröristlere bomba yağdırılıyor.

Abone ol Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak bu sabah saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu yapıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak bu sabah saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu yapıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

''3 Ekim 2008 tarihinde Aktütün Jandarma Sınır Bölük Merkezine teröristlerce düzenlenen saldırıya katılan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü gruplarının takibine devam edilmektedir.

Bu kapsamda 5 Ekim 2008 gece yarısı Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde iki ayrı noktada tespit edilen teröristler ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınmıştır.

Yine aynı bölgede tespit edilen diğer bir terörist gruba yönelik olarak ise 6 Ekim 2008 günü sabah saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu icra edilmiştir.

Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üstlerine dönmüşlerdir.

İcra edilen operasyonlarda, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.''

PKK SIĞINAKLARI BOMBALANIYOR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs topları, teröristlerin kaçış güzergahını ve terör örgütü sığınaklarını bombalıyor.

Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yönelik PKK'lı teröristlerin saldırısının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Teröristlerin kaçış güzergahı ile yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde tespit edilen PKK sığınaklarını, helikopter ve savaş uçaklarının yanı sıra Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs toplarıyla bombalayan Mehmetçik, saldırıdan sonra irtibat kurulamayan 2 askeri de arıyor.

Karadan sürdürülen operasyonlarda terör örgütü üyeleriyle zaman zaman sıcak çatışmanın yaşandığı bölgede, helikopterler de Bayraktepe mevkisine asker ve mühimmat taşıyor.

Mehmetçik, Aktütün Karakolu'nun taşınacağı Berçartepede inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

PKK'lı teröristlerin saldırısı sırasında, karakola yakın bazı evler ile köy camisinin de zarar gördüğü belirtildi.