BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL

Canımızı acıtan itiraflar!

Bu açıklamalar içimizi daha çok yaktı. 15 askerimizi parasızlık yüzünden kaybettik. Brifingden can yakan satırlar;

Abone ol

Genelkurmay dün Türkiye'yi sarsan kanlı saldırıya dair brifing verdi. O brifinden zihinlerde kalan çok acı itiraflar var. Bunların başında da parasızlık var...

Brifingi veren Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'dı... Medyanın flaş gelişme olarak duyurduğu sözleri Aktütün dahil 5 karakolun yerinin değiştirileceğiydi.

Genelkurmay brifinginin
BÜTÜN METNİ

Genelkurmay'da Aktütün Sınır Karakolu'nda yaşanan baskınla ilgili basın mensuplarına bilgi verildi. Askerin bu tavrı önce aşkışlandı; ancak toplantıda anlatılanlar medyayı tatmin etmedi. Genelkurmay, brinfing toplantısındaki yanlış anlaşılmaların önüne geçebilmek için dünkü toplantının özetini yayınladı. Brifing özetini okumak için TIKLAYIN 


PARA... PARA... PARA...

Peki bu karakolların yerleri bugüne kadar neden değiştirilmemişti. İşte Iğsız'ın buna gösterdiği neden Türk halkının canını yaktı.

Iğsız, bugüne kadar maddi imkanlar nedeniyle kaçakçılığa karşı kurulan karakolları hakim tepelere taşıyamadıklarını açıkladı. 

Karakollar 2009 yılına kadar yer değiştirmiş olacak...

TEKNİK İMKAN YOK

15 askerimizi şehit verdiğimiz kanlı saldırı yine ucu paraya dayanan önemli bir eksikliğide gün yüzüne vurdu. Bu da teknik imkansızlıklardı.

Iğsız şöyle anlattı; ''Teknik imkanının varsa her yeri kontrol altında tutabilirsiniz. Teknik olarak bizim imkanlarımız her alanı kontrol altına alacak düzeyde değil. Dünyada da böyle bir teknoloji yok. Biz 100-150 metrelik bir alanı kontrol altına alabiliyoruz. Bu, haritada kalem ucu kadar bir yere bakıyorsunuz demektir."



TERÖRİSTE YOL VE HASTANE

Sadece parasızlık değildi canımızı yakan... Bir de komşu ülkenin teröre yataklığı vardı.

Orgeneral Iğsız brifingde, Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin hiçbir şekilde desteğini alamadıklarını, buradaki yol, hastane gibi imkanların da terör örgütüne sunulduğunu söyledi.

ASKERİ ZAAFİYET VAR MI?

Hem Bayraktepe hem Aktütün'de çok kanlı çatışmalar oldu. Özellikle Bayraktepe'de 6 lider askerden 5'i devre dışı kaldı. Buna rağmen diyor Orgeneral Iğsız, "Bayraktepe'de 6 lider askerden 5'inin zarar görmesine rağmen direnişte en ufak azalma olmamıştır. Bu şehitleri boşu boşuna şehit edilmiş haline dönüştürürsek onlara hakaret etmiş oluruz. Verilen görevde sonuna kadar mücadele ettiler ve başardılar''