BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  DÜNYA

Asker kaçakları yandı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacağını belirtti.<br/>Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir d...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacağını belirtti.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Ankara’dan kara yolu ile Sivas’a geldi. Bölge Trafik önünde Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, ilk olarak Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nin açılışına katıldı.
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, askerlik süresinin indirilmesi konusuna değinerek, “Askerlik 15 aydı, 12 aya indirdik. Bunu güçlü devlet yapar. Bana üç ay daha az çalış, yani bunun başka ifadesi üç ay daha kendine çalış. Dolayısıyla devlet güçlendikçe vatandaşına daha çok hizmet verecek, vatandaş daha çok kendisine hizmet etmesini isteyecek. Devlet de vatandaştan topladığını vatandaşına hizmet olarak verecek” dedi.

"ASKER KAÇAKLARINI İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK"
Asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacağını belirten Yılmaz, “Bu değişiklikle artık idari para cezası uygulaması keyfiyetini getirdik ve Jandarma Genel Komutanlığınca eylül ayından başlamak üzere ve Emniyet Genel Müdürlüğünde de ekim ayından başlamak üzere artık yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranması işlemeleri başlatıldı. Yoklama kaçağı ve bakayalara uygulanan idari para cezaları, işlenen fiilin süresine göre artmaktadır. Yani bu suçu işledikten sonra eğer kendin gelip görevi yapmak istediğinde idari para cezası çok az. Eğer sen değil de jandarmadaki ya da polis deki kardeşim seni bir şekilde getirmişse o zaman bu çok daha fazla, hatta üçe katlandığı olmaktadır. Mesela iki yıla kadar yoklama kaçağı olan bir kardeşim işlemlerini kendiliğinden tamamladıysa 593 lira idari para cezası veriyor, güvenlik güçleri tarafından getirilmişse 2 bin 376 lira idari para cezası veriyor. Birisi 593 lira, diğeri ise 2 bin 376 lira. Bu daha da artıyor. Bir yıldan fazla yoklama kaçağı ve bakaya suçlarından kesinleşmiş idari para cezası bulunanlar da mahkemeye sevk ediliyor. Dolayısıyla da hiçbir vatandaşımızın idari para cezasına veya hapis cezasına muhatap olmasını istemeyiz. Askerlik işlemlerini zamanında yaptırmaları vatandaşlık görevidir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz, daha sonra bir bilgisayarın başına geçerek Sakarya’dan gelen çağrıya cevap verip hattaki vatandaşa yardımcı oldu.
(İHA)