BIST 11.056
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.506,52
HABER /  GÜNCEL

Asker çelengine alkış

Danıştay'a yönelik silahlı saldırı protesto ediliyor. TSK çelengi binaya geldiğinde alkış tufanı koptu.

Abone ol

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırı protesto ediliyor. Yargı mensuplarının Anıtkabir ziyaretinin ardından Danıştay binası önünde toplanan vatandaşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, saldırıyı protesto eden sloganlar attılar.

Danıştay önüne ilk olarak Çankaya Belediyesi işçileri geldi. ''Vurulan hukukçular değil, hukuk devletidir'', ''Yargıya sıkılan kurşun, laik cumhuriyete sıkılmıştır'' pankartlarını taşıyan işçiler,  ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' sloganları eşliğinde alkışlı protestoda bulundular.

KESK ve DİSK'e bağlı bazı sendikaların temsilcileri de sendika flamalarıyla Danıştay binasının yanında toplanarak, protestoya katıldılar. Sendika üyeleri sloganlar attılar. Bazı vatandaşlar, Danıştay binasının yan duvarına çiçekler
bırakırken, bazıları ise mum yaktılar. Bu sırada Danıştaya, üzerinde ''Türk Silahlı Kuvvetleri'' yazılı çelengin getirilmesi vatandaşlarca alkışlandı.

Danıştay binasının önündeki Zafer Parkı'nda toplanan bir grup vatandaş da yüksek sesle Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudular. Danıştay önünde pankart açan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ise 10.Yıl Marşı'nı söylediler.

Bu arada, Tüm Yargı Mensupları Derneği Genel Başkanı Salim Çoruk, yaptığı yazılı açıklamada, ''Bu ve benzeri saldırıları defalarca savuşturmuş olan Türk yargısının bundan önceki yıllarda olduğu gibi, adaleti tesis ederken laik ve demokratik kararlılığı aynen sürdürmeye devam edeceğini'' bildirdi.

Çoruk, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu olan yargıyı bu şekilde sindireceğini sananların tarih önünde bir kez daha yanılmaya ve mağlup olmaya mahkum olduklarını bildirdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Ali Öner de açıklamasında ''Daha dün Muammer Aksoy'u, Bahriye Üçok'u, Çetin Emeç'i, Uğur Mumcu'yu, Turan Dursun'u ve Ahmet Taner Kışlalı'yı katleden aşırı dinci terör odaklarının şimdi de Danıştaya göz diktiğini'' ifade ederek, saldırıyı kınadı.