BIST 11.053
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.503,08
HABER /  GÜNCEL

Çiçekten sağduyu çağrısı

Başbakanlıkta yapılan kritik Danıştay zirvesinin ardından Hükümet Sözcüsü Çiçek soruları cevapladı.

Abone ol

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü CemilÇiçek, Danıştaydaki saldırıyla ilgili olarak elde edilen bazı deliller, gözaltına alınanlar, teknik bilgi ve bulgular, teyit edilmesi gereken hususlar bulunduğunu söyledi. 

Olay nedeniyle duyulan derin üzüntü nedeniyle haklı tepkilerin ortaya konulduğunu belirten Çiçek, ''Ancak geçmişte yaşanan bazı olaylardan, sıkıntılardan da biliyoruz ki meydana gelen olayın üzüntüsünü yüreğinde hissenler olduğu gibi sayıları az da olsa fırsatçılar, provokatörler veya illegal örgüt mensupları da her zaman bu durumlardan istifade etmiş, üzüntülerimize yeni üzüntüler eklemişlerdir'' diye konuştu. 

Çiçek, Danıştaydaki saldırıyla ilgili olarak Başbakanlıkta gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Bakan Çiçek, saldırının, sadece Danıştaya değil ülkenin anayasal düzenine, devlet kurumlarına, huzura, istikrara, ortaya çıkan duruma bakıldığında hükümete karşı yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ifade etti. İçinde zerre kadar insani duygu taşıyan hiç kimsenin bu olayı kabul edemeyeceğini belirten Çiçek, ''Bu vahşete, aklı başında hiçbir insanın gerekçe bulması söz konusu olamaz. Olay hepimizi yürekten yaralamış, derinden üzmüştür. Üzüntümüz ve acımız büyüktür'' dedi. 

Olayın üzerinde hassasiyetle durduklarını, tüm güvenlik ve istihbarat birimlerinin, olayın bütün yönleriyle ortaya çıkması ve aydınlanması için çalıştığını kaydeden Çiçek, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilgili bakan ve kamu görevlilerinin katılımıyla bir toplantı yapıldığını anımsattı. 

Çiçek, bu sabah da Adalet Bakanlığında kendisinin başkanlığında yapılan toplantının ardından öğleden sonra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığında, toplantının Başbakanlıkta devam ettiğini kaydetti. Soruşturmanın terör konusunda uzmanlaşmış ülkenin en seçkin savcıları tarafından sürdürüldüğünü belirten Çiçek, kendilerinin yaptıkları toplantıların da onların işini kolaylaştırmaya yönelik olduğunu ifade etti. Çiçek, olayın ardından saldırganı yakalayan Danıştayda görevli polis memurlarına teşekkürlerini iletti. Çiçek, şöyle devam etti: 

''Elde edilen bazı deliller, gözaltına alınanlar, teknik bilgi ve bulgular var. Teyit edilmesi gereken hususlar var. Bu işin bağlantıları var mı, başka olaylarla irtibatı var mı, olayda kullanılan silahın başka suçlarla ilişkisi var mı? Bunların hepsi büyük bir titizlik ve hassasiyetle araştırılmaktadır. Kamuoyunun
bundan emin olması lazım.    

Şüphesiz bu olay nedeniyle hepimiz üzgünüz. Tüm Türk vatandaşlarının ve ilgili kurumlarımızın derin bir teessürü vardır. Hiç şüphesiz bundan doğan haklı tepkileri ve reaksiyonları vardır. Ancak geçmişte yaşadığımız olaylardan, sıkıntılardan da biliyoruz ki bir taraftan meydana gelen olayın üzüntüsünü yüreğinde hisseden insanlar olduğu gibi sayıları az da olsa bu durumdan istifade etmeye çalışan fırsatçılar, provokatörler veya illegal örgüt mensupları da her zaman bu durumlardan istifade etmiş, üzüntülerimize yeni üzüntülereklemişlerdir. Türk insanının bu noktadaki sağduyusunu biliyoruz. Bu olay nedeniyle üzüntümüzü ve reaksiyonumuzu ortaya koyarken öbür
taraftan da hepimize düşen görev soğukkanlı olmak ve itidali elden
bırakmamaktır.''