BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.507,55
HABER /  SPOR

Yıldırımın dönüşü yok

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım istifa kararı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkanlık görevini bırakacağını açıkladı. Yıldırım, Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısında, 1998 yılının 15 Şubat'ında başkanlığa seçildiğini belirterek, ''Bugüne kadar onurla bu görevi yaptım'' dedi.

Geçen sezon futbol takımının hem ligde hem de kupada şampiyon olmak için yola çıktığını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Geçen yıl bir şanssızlık yaşadık. Aziz Yıldırım ve arkadaşları kuralları uygulamak adına bazı yaptırımlar yaptı. Statta, stat dışında talimatların uygulanması yolunda çalışmalar yaptık. Bu bazı insanların bize karşı tepkili olmalarına, Fenerbahçe Kulübü ile Aziz Yıldırım'ı ayırarak, Aziz Yıldırım ve diğerleri mücadelesi başladı. Bu noktada Fenerbahçe zarar görmeye başladı. Lig ve kupayı kaybettik, ama onurlu mücadele ettik. Bu onurlu mücadelenin sonunda gelecek yıllara inanıyorum ki daha güçlü, daha birlik içinde olan bir Fenerbahçe camiası yaratıldı.''

Aziz Yıldırım, kupaları alamadıkları için üzüldüğünü, ama geleceğe umutla baktığını ifade ederek, ''Fenerbahçe'ye geldiğimiz zaman 16 milyon dolar olan bütçeyi 125 milyon dolarlara kadar ben ve arkadaşlarım çıkardı. 8 yıl kulübümüz için hizmette bulunduk. Bugün arkaya baktığımızda iyi şeyler yaptığımızı ben de söylüyorum, Fenerbahçeliler de söylüyor. Bundan dolayı da mutlu oluyorum'' diye konuştu.

''2001'DE YİNE AYRILMAK İSTEMİŞTİM''

Aziz Yıldırım, 2001 yılında da yine ayrılmak istediğini, yönetimden ve camiadan gelen baskılar üzerine göreve devam ettiğini ifade ederek, ''2001'den bugüne kadar Faruk Ilgaz Tesisleri, Stadı, Dereağzı'ndaki Tesisleri, Todori ve bunun gibi birçok tesisleri Fenerbahçe'ye kazandırdık'' dedi.

Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili taraftar kart projesi  başlattıklarını anlatan Yıldırım, ''Bugün 46-47 binleri geçen bu kart projesi, 1 milyonlara ulaştığı zaman Fenerbahçe Kulübü artık dünya devlerinden biri olacaktır'' şeklinde konuştu.

''BIRAKMAMLA KULÜBE ELEŞTİRİLER AZALACAKSA, BUNA HAZIRIM''

Aziz Yıldırım, Türkiye'de hep olan şekilde büyüyeni aşağı çekme politikasının Fenerbahçe Kulübü ve şahsı adına yürütüldüğünü, belli bir noktadan sonra Fenerbahçe'nin bırakılıp, tamamen Aziz Yıldırım'a döndüğünü söyledi.

''Bana dost olduklarını söyleyenlerin bugün dost olmadıklarını çok iyi görüyorum'' diyen Yıldırım, şunları dile getirdi: ''Bunlar önemli değil, çünkü insan hayatında bunlar gelir, geçer önemli olan dik durmaktır. Ben de bugüne kadar Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak, Aziz Yıldırım olarak hep dik durdum ve dik duracağım. Bugün önemli bir karar verdim. Bu kararı verirken, 8 yıl boyunca bütün ailemi bu olayların dışında tuttum ve Fenerbahçe sevdası yüzünden onlardan ayrı kaldım. 2001'deki anlattığım olaylar bugün yine geçerli. Benim 100. yıla girerken, 3 yıllık başkanlığını yapacağım bu yönetimde zorluklar içinde gideceğimizi biliyorum. Bu zorlukların da beni  yıpratacağını ve benim yıpranmamla kulübün de yıpranacağını hissediyorum. Aziz Yıldırım'ın ayrılmasıyla Fenerbahçe'ye yapılacak olan hücumlar ve eleştiriler azalacaksa ben buna hazırım. 8 sene onurla başkanlığını yürüttüğüm kulübümün yönetim kuruluna, bırakmamla ilgili kararı bırakacağım ve yönetim kurulu da kendi içinde alacağı kararla, kongre veya kendi içlerindeki değerlendirmeyle, ben olmamak üzere kararı verecektir.''

2001 yılındaki gibi dönmeyi düşünmediğini vurgulayan Aziz Yıldırım, ''İnanıyorum ki Fenerbahçe'de çok Aziz Yıldırımlar olacaktır. Bugün benimle bu kararı gelip bu kararı geri almam için konuşanlara da aynı şeyleri söyledim. 25-30 milyonlara ulaşmış Fenerbahçe'de çok Aziz Yıldırımların olması gerekir. Aziz Yıldırım arkadaşlarıyla bir temel atmıştır, o temel üzerine yapılanma bizim aldığımız kararlar doğrultusunda devam ederse 2010'da Fenerbahçe istediği bütün hedeflere ulaşır. Fenerbahçe'den ayrılmam demek, Fenerbahçe'nin dışına gidiyorum demek değildir'' diyen Aziz Yıldırım, ''Ben Fenerbahçeliyim, bu bir sevdadır, gönüllerde bitmez. Ben gidene kadar, yani yönetim alacağını karar doğrultusunda bana ihtiyaç olduğu müddetçe, transferler için gereken her şeyi yapacağız'' dedi.

''YÖNETİM BİR HAFTA İÇİNDE KARAR VERMELİ''

Aureilo ile bugün anlaşma yapıldığını kaydeden Yıldırım, ''Diğer oyuncularla ilgili de görüşmeler yapılacak'' dedi. Teknik direktör konusunda yönetimin karar vereceğini ifade eden Aziz Yıldırım, ''Hoca konusunda yönetimin alacağı karar doğrultusunda kendileri devam ederse, kendileri karar verirler, ama kongre yapılıp,  yeni bir başkan gelmesi istenirse, bir hafta içinde bunu belirlemek lazım. O başkan adayı ya da hepimizin ortak karar aldığı bir isim, kulübe gelerek kulübün bütün hesaplarını gizlilik içinde kalmak kaydıyla inceleyebilir ve yapacağı transferleri de kongreye kadar devam edecek yönetim ve ben de dahil olmak üzere hepimiz yerine getiririz'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulunun alacağı karar doğrultusunda o gün daha detaylı açıklamalar yapabileceğini kaydetti.

''NOBRE, DAUM'UN LİSTESİNDE OLMADIĞI İÇİN BIRAKILDI''

Aziz Yıldırım, Marcio Nobre'nin Daum'un transfer listesinde olmadığı için bırakıldığını açıkladı. Fenerbahçe'nin büyük transferler yapacağını vurgulayan Yıldırım, ''Burada Futbol Federasyonu'na Aziz Yıldırım gittikten sonra düşen görevler vardır. Yabancı sınırlanmasının nedeni Aziz Yıldırım ise Aziz Yıldırım yok artık. O zaman Türk sporunun ileri gitmesi için yeniden karar vermesi lazım. Bugün okudum, 5 yılını dolduran yabancılara izin veriliyor. Bu da yanlış. Radikal kararlar almak lazım, Türk futbolunun ileri gitmesi için. Dünyanın ünlü, büyük futbolcularının gelmesini sağlarsak, o zaman Türk futbolu yükselir'' diye konuştu.

''KARARIMI AİLEMLE VERDİM''

Aziz Yıldırım, görevi bırakma kararını aniden vermediğini belirterek, ''Dinlenmek istiyorum. Bunu ailemle birlikte 4 gün düşündüm ve bu kararı verdim. Bu kararımdan dönüşüm olmayacaktır. 25-30 milyonluk Fenerbahçe camiasından Aziz Yıldırımlar çıkacaktır. O insanlar gelip göreve talip olmalılar'' dedi. Konuşmasında merhum spor yazarı İslam Çupi'den alıntı yapan ve ''Fenerbahçe büyüklüğünün adı konamaz'' diyen Yıldırım, ''Ben de böyle bir kulüpte başkanlık yaptığım için onur duyuyorum. Bu camiaya
teşekkür ediyorum'' derken gözleri dolan Aziz Yıldırım, ''Duyguluyum ama duygulu olmamak istiyorum, çünkü ben liderim. Denizli'de çok üzülmemize rağmen Fenerbahçeli duruşunu gösterdiğimiz için ayrıca mutluyum. Bugün şampiyon olamadık diye değil, Aziz Yıldırım ile olan kavganın Fenerbahçe'ye zarar vereceği için bırakmak istiyorum. Benimle şahsi sorunları olan varsa da onu biz aramızda hallederiz, ama Fenerbahçe Kulübü Başkanı olarak çözemiyoruz'' dedi.

Başkan Yıldırım, Denizlispor maçından sonra Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'te çıkan yazısının kendisini mutlu ettiğini ve o yazıyı bir köşede saklayacağını söyledi.

''Fenerbahçeliler üzülmesin ben dışarıda olabilirim, ama Fenerbahçe için ne gerekirse her zaman yaparım'' diyen Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe'de bugün Roberto Carloslar, Campbelllar, Morianteslerden bahsediyoruz. Bu oyuncular da Fenerbahçe'ye geleceklerdir. İsim önemli değil, ama böyle kaliteli oyuncular gelecek. Çünkü Fenerbahçe dünyada  tanınan bir markadır. Bu markayı hayata ben ve arkadaşlarım geçirdik. Yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, benim kahrımı çektiler. Fenerbahçe camiasında bilmeden yanlış yaptığım varsa onlardan da özür diliyorum. Fenerbahçe sevdası gönüllerde bitmez, benim gönlümde de bitemez'' diyerek sözlerini tamamladı.