BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak kritik tarih belli oldu

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak yeni asgari ücret zamlı maaşlar ne kadar? Asgari ücretin konuşulması için komisyon toplanmaya hazırlanıyor. Asgari ücret için kim toplanıyor? Asgari ücret 2018 güncel bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Milyonlarca çalışanın ilgilendirdiği asgari ücret 2018 fiyatları için geri sayım başladı. Komisyon ise yeni yıla sayılı günler kala toplanma tarihini belirledi.

Milyonlarca çalışanın 2018 yılında alacağı maaşın belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantı takvimi belli oldu. Komisyon ilk toplantısını cuma günü saat 10.00’da yapacak. Toplantıya işçi, işveren ve hükümet temsilcileri katılacak. Hürriyet'te yer alan habere göre komisyonun Aralık ayı boyunca süren toplantıları sonrasında, halen net bin 404 TL olarak uygulanan asgari ücrete yapılacak zam oranı belirlenecek.

Son yapılan açıklamalara göre asgari ücret bin 404 TL'nin altına düşmeyecek. Cuma günü yapılacak toplantı bir hafta sürecek

ASGARİ ÜCRET NASIL HESAPLANIYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği beşer işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, işveren tarafı adına masaya TİSK oturuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan ilk toplantının ardından işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanan komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın, çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.?