BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun belgelerine AK Parti'den ilk tepki...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, eniştesi, kardeşi ve dünürü ile ilgili açıkladığı belgelere AK Parti'den ilk tepki AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, eniştesi, kardeşi ve dünürü ile ilgili açıkladığı belgelere AK Parti'den ilk tepki AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi. Turan'ın açıklamasını diğer Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın açıklaması istedi. Bostancı, "Bu işlerin ispat edileceği yer CHP grubu değildir" dedi.

"Kılıçdaroğlu iddiasını ispat edemedi" dilen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın açıklamaları şöyle:

"CHP bir ana muhalefet partisi gibi değil adete ABD'nin sesi radyosu gibi, FETÖ'nün sesi radyosu gibi hareket ediyor. Biliyorsunuz Bilal Erdoğan'ın bir kebapçıda çekilen fotoğrafı DEAŞ liderleriyle çekilen bir fotoğrafmış gibi servis etmişlerdi."

GÜYA CUMHURBAŞKANIMIZI SIKINTIYA SOKMAK İSTİYOR

"Geçen hafta kendi partisinin açıklarını kapatmak için bir iddia ortaya attı. Az önce izledik Kılıçdaroğlu'nu. Ticari işlemeden kaynaklanan bir meseleyi gündeme taşıyarak güya Cumhurbaşkanımızı sıkıntıya sokmaya çalışıyor."

AVUKATLARLA KONUŞTUM... BÜTÜN BELGELER...

"Oysa avukatlarla da konuştum aldığımız bilgiler gösteriyor ki bütün iddiaları yalan, yersiz. Türkiye'ye döviz getiren, ticaretten kaynaklı sonuç olarak kar eden firmanın Türkiye'ye gelen parasını bırakın, dışarıya gitmiş gibi göstererek ne olduğunu bilmediğimiz bir takım kağıtlar elinde sallamaya başladı."

TÜRKİYE'DEN GİDEN PARA DEĞİL, GELEN PARA VAR...

"Altını çiziyorum iddia ettiği gibi Türkiye'den dışarıya giden milyonlarca dolar para değil aksine Türkiye'ye gelen döviz, kazanılan para ve resmi olarak yapılan bir ticaretten bahsediliyor."

BU İŞLERİN İSPAT EDİLECEĞİ YER CHP GRUBU DEĞİL

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na ikinci yanıt Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı, "Bu işlerin ispat edileceği yer CHP grubu değildir" dedi. Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davasını hatırlatan Bostancı şöyle konuştu:

"Ne olduğunu bilmiyoruz, elde bir belge sallanıyor. Yani şu anda yapılacak herhangi bir yorum yok. Ama zaten bir tazminat davası açılmış. Bu fırsattır. Gidip elindeki belgeleri verecekler. Kendi aleyhine acılmış tazminat davası çerçevesinde gerçekliğin ortaya çıkması için elbette çaba göstermekle mükelleftir."

AK Partili Bostancı, CHP grup salonunda, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik atılan ‘istifa' sloganlarının sorulması üzerine de, "Bu işlerin ispat edileceği yer CHP grubu değildir" dedi.