BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.443,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sıtkı Ayan kimdir Kasım Öztaş'ı tanıyor musun?

MAN adalarında olduğu iddia edilen şirketin sahibi Sıtkı Ayan kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu iki isim verdi. Biri Kasım Öztaş diğeri de Sıtkı Ayan. Zaman zaman Sıddık Ayan diye de ismi karıştırdı. Peki kimdir bu Sıtkı Ayan ve Kasım Öztaş?

Abone ol

CHP grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu Man adasında bir şirket kurulduğunu iddia etti. Dediğine göre şirketi kuran Sıtkı Ayan isimli kişi. Kılıçdaroğlu yayında sordu Sıtkı Ayan kimdir Sarıyer adresini veren Kasım Öztaş kimdir tanıyor musun?

Sıtkı Ayan ismi daha önce wikileaks belgesinde İran projesindeki şirket olarak yer almıştı. SOM PETROL A.Ş. isimli şirketin sahibinin Sıtkı Ayan olduğu ve doğalgaz boru hattı inşasında geçmişti.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun o sözleri;

Kasım 2011'de Man Adası devletinde bir şirket kurulmuş. Şirketin yönetim kurulu bir kişiden oluşuyor; Sıdkı Ayan... O yönetim kurulu toplantılarının tutanakları da bizde... Şirketin sermayesi 1 sterlin... Sonra bu şirketi Tasim Öztaş'a devreder...

- Sıdkı Ayan kimdir tanıyor musun? Tasim Öztaş'ı tanıyor musun? Eminim çok iyi tanıyorsun... Ziya İlgen (enişte) 2.5 milyon dolar para gönderiyor... Mustafa Erdoğan 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 Sterlinlik şirkete senin kardeşin 1 sterlinlik şirkete niye bu parayı gönderiyor... Ziya İlgen yine 1.5 milyon dolar... Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin lira.. Osman Ketenci (dünür) 1 milyon 250 bin dolar... Mustafa Gündoğan (eski Özel kalem müdürü) 1 milyon lira... sıtkı ayan kimdir Mustafa Gündoğan 250 bin dolar... Ahmet Burak Erdoğan (oğlu) 1 milyon 450 bin dolar... Ahmet Burak Erdoğan 2 milyon 350 bin dolar gönderiyor... Bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde...Bu belgeler beni tatmin etmedi. Bankaların dekontunu istedim. Elimizde onlar var.  Osman Ketenci (dünür) Mustafa Gündoğan eski özel kalem müdürü. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar para yolladı.

Man adası nerede Kemal Kılıçdaroğlu bugün canlı yayında söyledi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan belgeleri neler? Günün bombası