BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.488,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Artvin'de sel ve heyelan felaketi: Ölü sayısı 4'e yükseldi

ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde, sel sularına kapılarak kaybolan 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı, afette hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Abone ol

Artvin’in Yusufeli ilçesinde dün akşam saatlerinde tamamlandığında dünyanın en yüksek 3. barajı olacak Yusufeli Barajı’nın şantiyesinde meydana gelen sel felaketinde 1 şantiye çalışanı hayatını kaybederken, anne, baba ve bir çocuk olduğu öğrenilen aile de kayboldu.

3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Çamura bulanmış otomobilde yapılan aramada, Mustafa, eşi Müşerref ve oğlu Salih Sönmaz'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Sönmaz ailesinin cesetleri, ambulansla Yusufeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ölü sayısı 4'e yükseldi
Öte yandan, sel sularına kapılarak yaralanan bir kişi, dün gece kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Kayıp 3 kişinin cansız bedenlerinin de bulunmasıyla ölü sayısı 4'e yükseldi.

Giriş ve çıkışları toprak ve kaya parçalarıyla kapandı
Yağmur sularının yol açtığı taşkınlar baraj şantiyesine zarar verirken, kara yolundaki 2 tünelin giriş ve çıkışları toprak ve kaya parçalarıyla kapandı. Heyelanın ardından bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemi alarak, bölgeye araç girişine izin vermiyor.

Vali: Önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, sel felaketinin yaşandığı şantiyeye gelerek incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Doruk, şu ifadeleri kullandı; ''Ciddi bir felaket yaşandığını belirterek, “Dün akşam saat 19.30 sıralarında Yusufeli Barajımızın şantiye bölgesine sel geldi. Şantiyelerimizde çalışanlardan 1 kişi hayatını kaybetti.  Şantiyede çok ciddi boyutta maddi hasar var. Birçok araç cüruf altında kalmış durumda. Ancak baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok. O bölgede bir sıkıntımız yok. Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş.

''Artvin-Erzurum yolumuz kapalı''
Özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde. Tahliyeler yapıldı. İşçilerimiz başka bir bölgeye alındı. Şu aşamada temizleme çalışmaları devam ediyor. Artvin-Erzurum yolumuz kapalı. Tünel içerisinde önemli bir miktarda rüsubat var. Bunun temizlenmesi vakit alacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın Artvin’den Erzurum’a olan yolculuklarında başka bir güzergah kullanmalarında fayda var” ifadelerini kullandı.

Valilikten açıklama
Artvin Valiliği'nce sel ve heyelan felaketi ile ilgili internet sitesi üzerinden yazılı açıklama yapıldı. Bölgede yol açma ve enkaz altındaki araçların tahliyesi çalışmalarına devam edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "12 Temmuz 2020 tarihinde saat 19:30 sıralarında Artvin-Erzurum Karayolunda meydana gelen heyelan/sel sonrasında; Yusufeli Baraj inşaatı çalışanı Musa Taşdemir (59) kendi aracı ile seyir halinde iken sel/heyelan anında aracından inerek olay mahallinden uzaklaşmak istemiş, ancak sele kapılması sonrasında yaralı olarak şirket çalışanları tarafından kurtarılmış ve işletme doktoru tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen ambulansla Yusufeli Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken ambulansta yolda hayatını kaybetmiştir. Heyelan sonucu Artvin- Erzurum Devlet karayolu 57. km si Su Kavuşumu -1 Tüneli noktasında çift yönlü olarak trafiğe kapatılmış olup halen yol açma çalışmaları sürdürülmektedir.

Arama kurtarma çalışmaları başlatıldı
Ayrıca dün akşam saatlerinde Yusufeli-Demirkent Köyünden Mustafa Sönmaz (53) ile eşi Müşerref (49) ve çocukları Salih'in (16)  içinde bulunduğu 08 YC 813 plakalı araçtan haber alınamadığının öğrenilmesi söz konusu bölgede Arama Kurtarma Köpek Unsurları, AFAD ve Şantiye yetkililerince derhal arama/kurtarma çalışmalarına başlanılmıştır. Yürütülen arama/kurtarma faaliyetleri esnasında 13 Temmuz 2020 günü saat 13:30 sıralarında şantiye arazisi içindeki toprak yığınları altında kayıp (3) vatandaşımızın içinde bulunduğu araca ulaşılmıştır. C. Savcısı olay yerinde gelmiş olup adli tahkikat sürdürülmektedir.

Araçlar sele kapılarak toprak altında kalmıştır
Heyelan sonrası şantiye alanı içerisinde çok sayıda özel şahıslara ait araçlar ile şantiyeye ait iş makinası/araçlar sele kapılarak toprak altında kalmıştır. Gerek kamu kurum ve kuruluşlarına ait gerekse işletmeye ait iş makinalarıyla yol açma ve enkaz altındaki araçların tahliyesi çalışmalarına devam edilmektedir. Bölgemizde yağışların yer yer devam etmesi nedeniyle vatandaşlarımızın meteorolojiden yapılan uyarılar konusunda hassas olmaları önem taşımaktadır."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Artvin'de selin vurduğu Yusufeli Barajı şantiyesi havadan görüntülendi
Foto Galeri Artvin'de selin vurduğu Yusufeli Barajı şantiyesi havadan görüntülendi Galeriye Gözat