BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,34
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan sağduyu çağrısı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bayram mesajında herkesi sağduyuya davet etti

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "ülkedeki istikrarı, huzuru bozmak isteyenlere, anlamsız gerilimler üretme çabası içinde olanlara karşı herkesin sağduyulu olması gerektiğini" belirtti.

Arınç, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
TBMM Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Arınç mesajında, Ramazan ayında dayanışmanın, yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığını ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin yardımlaşma konusundaki erdemli bir hizmet olduğunu kaydeden Arınç, "Ülke genelinde tam bir hayır yarışına dönen kutsal Ramazan dayanışması ile ne kadar övünsek azdır. Bu ulvi davranışlar sayesinde, birbirine daha çok kenetlenen milletimiz, karşılaştığı ekonomik kriz ve deprem gibi felaketlerin üstesinden gelmiştir" dedi.

Bülent Arınç, Ramazanda zirveye çıkan yardım ve dayanışma tablosunun sürekli olmasının, ülkede huzurun artmasına ve yüzlerin daha çok gülmesine vesile olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Hepimiz için çok anlamlı ve özel olan bayramlar, sevginin, hoşgörünün ve kucaklaşmanın simgesidir. Birlik, beraberlik ve dayanışma günleri olan bayramlarda komşularımızı, yakınlarımızı, dostlarımızı ziyaret ederek sevindirmeliyiz. Özellikle bu anlamlı bayramda, kapısına birinin gelmesini bekleyen, evinden uzak yaşayan, fakirlikten bayram kutlayamayacak durumda olan insanlarımızı ziyaret ederek, gönüllerini almayı unutmamalıyız. Bayram vesilesiyle yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızı sevindirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Özellikle kimsesiz, yetim ve sokakta kalmış çocukların yüzünü güldürmeye gayret göstermeliyiz. Hepimiz için kucaklaşma vesilesi olan bayramlarda ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak birlik, beraberliğimizi ve dayanışma ruhumuzu pekiştirmeliyiz. Bu anlamlı bayram vesilesiyle şunu da belirtmek isterim ki, ülkemizdeki istikrarı, huzuru bozmak isteyenlere, anlamsız gerilimler üretme çabası içinde olanlara karşı hepimizin sağduyulu olması gerekir. Kargaşa ve tartışma çıkarma çabalarına itibar etmeden, huzurun ve istikrarın hakim olduğu ülkemizin, bayramlar kadar sevinçli bir geleceğe doğru gittiğine inanın."

'GÖZYAŞLARININ SONA ERMESİ...'
Arınç, Meclis’in, geride bırakılan dört yasama yılı boyunca çıkarttığı reform yasalarıyla ülkenin büyük bir değişim geçirdiğini ifade etti. Meclisin, milletin huzur ve refahı için en güzel kararlar vereceğinden kuşku duyulmamasını isteyen Arınç, "milletin temsilcileri olarak, umutsuzluğa kapılmadan, aydınlık, özgür ve güçlü bir geleceğe doğru azimle yürüdüklerini" belirtti.
Ramazan Bayramı’nda başta Irak, Filistin ve Afganistan olmak üzere birçok İslam ülkesinde çatışmaların ve savaşların masum sivillerin hayatını kaybetmesine neden olduğuna dikkati çeken Arınç, "şiddet olayları nedeniyle derin acılar yaşanan İslam dünyasında akan gözyaşlarının sona ermesinin en büyük dilekleri olduğunu" bildirdi.

İnsanlığın vicdanını yaralayan bu acıların dindirilmesi için İslam aleminin dayanışma içerisinde olması ve ortak çaba göstermesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Arınç, TBMM ve milletvekilleri adına vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı.