BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  SEÇİM

Arınç'ın 400 vekil çıkışı gündeme oturacak

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, isim vermeden AK Partili Burhan Kuzu'nun '400 vekil verin' açıklamasını eleştirdi.

Abone ol

1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olmayan Bülent Arınç, siyasi mesajlar içeren açıklamlarını sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye'de çok tartışılan "400 vekil" konusuna değinen ve AK Parti'li Burhan Kuzu'nun "başkanlık sistemine ilişkin sözlerine" isim vermeden atıf yapan Arınç, "Ben başkalarının yaptığı gibi size 400 vekil verin, şöyle yapacağız böyle yapacağız, başkanlık olmadı da bunlar başımıza geldi, ben milletten ne kadar oy vereceğini bilemem; herkese oy dilenciliği yapacak bir insan da değilim; ama Manisalılar akıllı insanlardır. Kar ve zararın nerede olduğunu bilirler" dedi.

Arınç, CHP, MHP ve HDP için ise, "onlar düşmanımız değil, siyasi rakiplerimiz" ifadesini kullandı. 

Manisa'da yayın yapan Medya TV'de açıklamalarda bulunan Arınç, "Menfaatimizin nerede olduğunu bilmemiz lazım" dedi ve şöyle devam etti:

"Ben giderim benden daha iyisi gelir, ben buna razıyım ama soruyorum bu partilere  biz gelemeyiz, gelsek de bir şey yapamayız, diyorlar. MHP’nin herşeye hayır demesinin nedeni, ben iktidara hazır değilim vardır. Oysa bizim 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bir siyasi parti seçimden sonraki pazartesi gününü düşünerek iktidar olamaz."

"ARA VERECEĞİM DEDİM, SÖZÜMÜN ERİ OLMAK İSTEDİM, ADAY OLMADIM..."

Arınç, 1 Kasım'da neden aday olmadığına ilişkin sorulara karşılık da, şu yanıtı verdi:

"İlkokuldan itibaren Manisa’da yaşayan, mesleğini burada icra eden bir insanım. Doğru bildiğimizden dönmedik. Sabırla başarılı olacağımıza inandık. MSP’den sonra Refah Partisi ve AK parti. 13 sene önce 20 sene önce girdiğim parlamentoya veda etmek istedim. 4 dönem Manisa milletvekilliği yaptım. Sözümün eri olmam lazım. Ara vereceğimi söyledim. Çok teklifler geldi ülkemizin birçok yerinden. Bir insanın hayatında 20 yıl parlamenterlik yeterli, bundan sonra yine siyasetin çok fazla dışında kalmamak kaydıyla daha fazla okuyan, daha dinlenen, düşüncelerini  halkla paylaşan bir insan olmayı arzu ettim."

"DAVUTOĞLU ADAYLIK TEKLİF ETTİ"

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisine adaylık teklifi getirdiğini de anlatan arınç, "Genel Başkan bana yine adaylık teklif etti. Partide görev al, dedi. Sağ olsunlar bana anlayış gösterdiler. Belki de üç dönemlik içinde kendi irademle aktif siyaset dışında kalan oldum" diye konuştu. 

"PARLAMENTODA ÖMÜR BOYU VEKİL OLMAK İSTEYENLER VAR..."

Arınç, "sivil olarak Manisa'nın köylerini ziyaret edeceğini" de belirterek, "Bence bu örneklere ihtiyaç var. Parlamentoda vekilliği ömür boyu icra etmek isteyenler var. Ben bunu yanlış buluyorum. Ben bu yaşa kadar 20 sene parlamento dışında, 20 senesi parlamentoda 70’li yıllardan beri görev yaptım. İsteseydim bir ilden liste başı gösterilecektim" dedi. 

"AK PARTİ, TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PARTİ"

"AK Parti benim partim, benim sevdam" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Türkiye için çok önemli bir parti. İktidardan 18 vekil eksikliği nedeniyle uzaklaşmanın maliyeti çok yüksek oldu. Biri yüzde 18’e biri yüzde 25’e öteki yüzde 13’e sıkışmış. Hiçbirinin tek başına gelme ihtimali yok. Ülke hükümetsiz kalacaktı ki biz hala görev başındayız."