BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.432,19
HABER /  EKONOMİ

Arçelik tez konusu oldu

Arçelik'in beyaz eşya pazarına giriş stratejisi Amerikalı yöneticilere tez konusu oldu.

Abone ol

Arçelik'ten yapılan yazılı açıklamada, dünyanın ilk on Executive MBA Programı arasında yer alan Georgetown Üniversitesi Uluslararası Yönetici İşletme Master Programı (IEMBA) yöneticilerinin, Arçelik'in ABD Beyaz Eşya Pazarına Giriş Stratejisini tez konusu olarak seçtiği bildirildi.

Açıklamada, Georgetown'ın öğrenim programı IEMBA'nın, her yıl Haziran ayında İstanbul'da 25 kadar şirketle yüz yüze görüşmeleri sonrasında, şirketlerin profesyonel yaklaşımı, gösterdikleri ilgi ve motivasyon, tanımladıkları projenin içeriği gibi kriterlere göre yaptığı değerlendirmeler sonucunda, Arçelik'in en çok oyu alan şirketlerden biri seçilerek, bitirme projesinde tez konusu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Arçelik Şirketinin, "ABD Beyaz Eşya Pazarına Giriş Stratejisi" projesinin, Georgetown Üniversitesinden Profesör Ricardo Ernst ve Yardımcı Doçent Sezer Ülkü liderliğinde 6 kişilik bir ekip ile Arçelik A.Ş'den Avrupa ve İş Geliştirme Direktörü Cem Akant ve Batı Avrupa ve Kuzey Amerika Satış Yöneticisi Arzu Bozkurt önderliğinde yürütüldüğü bildirildi.

IEMBA Proje ekibinin ilk aşamada, Arçelik Şirketini ve piyasayı tanımaya çalışarak projenin hatlarını kesinleştirdiği, yaklaşım ve bilgi kaynaklarına karar verdiği, daha sonra Arçelik'in de yönlendirmeleriyle gerekli araştırmalar yapılıp projenin bulgularının ortaya çıkarıldığı ifade edilen açıklamada, ekibin Arçelik için yapacakları projenin sunumunu 4 Nisan 2008 tarihinde, Şirketin Genel Müdürlük binasında üst yönetime sunduğu belirtildi.

Georgetown McDonough School of Business Yardımcı Doçenti Sezer Ülkü de, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ''Bu bir bitirme tezi, daha çok bir danışmanlık projesi olarak görülmeli, çünkü amacımız Arçelik gibi şirketleri düşündüren önemli ve gerçek bir soruyu ele alıp buna somut bir çözüm getirmek'' dedi.

Üç yıl önce başladıkları bu programla 150 kadar yöneticiyi İstanbul'a getirdiklerini belirten Ülkü, bu süre zarfında Türk ekonomisi ve şirketlerinde büyük bir transformasyon gözlemlediklerini, bu olumlu trendin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini umduklarını vurguladı.

Batı Avrupa ve Kuzey Amerika Satış Yöneticisi Arzu Bozkurt ise, "Proje ekibinin yaptığı sunum neticesinde; Arçelik'in uygulamakta olduğu ABD Beyaz Eşya pazarına giriş stratejilerinin, sunum bulgularıyla paralel olduğu görülmüştür. IEMBA programı yöneticilerinin yürüttüğü bu proje, Şirketimizin ABD pazarına yönelik gelecekteki faaliyetleri açısından da son derece faydalı bir çalışma olmuştur" dedi.

Verilen bilgiye göre, Georgetown Üniversitesinin, 54 öğrenciden oluşan ve 18 ay süren 2008 yılı IEMBA programı katılımcıları, eğitimleri boyunca belirli alanlarda şirketleri inceleyerek tezler hazırlıyorlar ve şirket üst yönetimlerine sunuyorlar.

Arçelik, 2005 yılında da, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan Harvard Business School tarafından, yurt dışı büyüme stratejisinden dolayı örnek olay incelemesi olarak seçilmişti.