BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,31
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Aranıyor !

Angelina Jolie kısa bir aradan sonra bu hafta vizyona giren "Wanted" ile yeniden sinemada.

Abone ol Wanted

Yönetmen:
Timur Bekmambatov
Oyuncular: Angelina Jolie, James McAvoy, Morgan Freeman...
Tür:  Aksiyon
Yapım Yılı: 2008 

Mark Millar’ın aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanan “Wanted”ın yönetmenliğini Timur Bekmambetov üstlendi. Başrollerinde Angelina Jolie, James McAvoy ve Morgan Freeman rol aldı.
 
Babası öldürülen Wesley Gibson’a (James McAvoy), babasının intikamını alma fırsatı teklif edilir.
 
Kötü adamları yok eden bir suikastçi olarak ünlenen babası bir suikaste kurban gitmiştir. Babasının bıraktığı yerden yola devam etmeye kararlı olan Gibson, babasının ortağı Sloan’dan (Morgan Freeman) eğitim almaya başlar.
 
Timsah: Nehrin Dişleri
(Rogue)
 
Yönetmen: Greg McLean
Oyuncular: Radha Mitchell, Michael Vartan, Sam Worthington, Barry Otto... 
Tür: Aksiyon / Macera / Gerilim
Yapım Yılı: 2008
 
Greg McLean’in yönettiği ve Radha Mitchell, Michael Vartan, Sam Worthington ile Barry Otto’nun oynadığı "Timsah: Nehrin Dişleri" şiddet ve korku ögeleri içerdiği gerekçesiyle +18 olarak sınıflandırılarak vizyona giriyor.
 
Amerikalı bir gezi yazarı olan Pete, Avustralya’nın Kuzey Bölgesi hakkında bir yazı hazırlamaktadır.
 
Çıktığı nehir turu başlangıçta keyifli bir yolculukken, bölgede yaşayan timsahlardan birinin saldırısına uğramaları ile kâbusa dönüşür. Tekneleri batan grup, küçük bir kara parçasına sığınır.
 
Ancak nehrin suları, gün batımı ile yükselmeye başlar. Timsah, sandıklarından çok büyük ve çok zekidir.

Senden Başka
(Ma vie n’est pas une comédie romantique )
 
Yönetmen: Marc Gibaja
Oyuncular: Gilles Lellouche, Laurent Ournac, Stephanie Sokolinski...
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2007

Yönetmenliğini Marc Gibaja'nın üstlendiği "Senden Başka" Gilles Lellouche, Laurent Ournac ile Stéphanie Sokolinski’yi biraraya getiriyor.
 
Thomas ve Florence bir süpermarkette karşılaşırlar, fakat Thomas daha ilkokuldayken öptüğü ilk kız olan Florence’ı tanımaz.
 
Geçen yılların ardından Thomas, kız arkadaşı tarafından terkedilen, kalbi kırık bir video oyunu yazarı olmuştur. Florence ise dağılan evliliği sonunda 2 çocuğuyla ne yapacağını bilemez haldedir.
 
İkisinin de düşütüğü bu anlar aralarındaki nostaljik romantizmi yeniden doğurur. Fakat Thomas’ın hayatın filmlerdeki gibi bir romantik komedi olmadığını anlaması uzun sürmeyecektir.
 
Florence da böylece aşkı başka yerlerde aramaya başlar ve hiç de başarılı olduğu söylenemez. Thomas bu aşk arayışından elini eteğini çeker ve New York’a taşınır. Florence’ın henüz keşfetmediği bu yer yepyeni bir sayfa olacaktır.