BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aradığınız zanlılara ulaşılamıyor!

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili dava sonuçlandı, ama kafaları karıştıran sorular bitmedi. İşte ilgniç bir rapor daha.

Abone ol

Hrant Dink cinayetinin işlendiği gün Agos gazetesi önünde görüntülenen 4 şüphelinin kimliklerinin tespit edilmesi için GSM şirketlerinden istenen yardıma "Özel hayat" diyerek izin vermeyen TİB'in açıklaması tartışılırken yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

Buna göre iki GSM operatörü o bölgede baz istasyonlarının olmadığını, bir operatör ise cinayetin işlendiği gün 11.00-11.25 ila 14.45-15.00 saatleri arasında o bölgede hiç telefon görüşmesi yapılmadığını bildirdi.

Vatan gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberine göre Dink cinayetiyle ilgili kamera kayıtlarını inceleyen avukatlar, kamera kayıtlarına takılan şüpheli bir kişinin, 15.05'de işlenen cinayetten önce 11.16'da Saray Kumaşçılık önünde ve cinayetten sadece dakikalar önce 14.53'de Akbank önünde olmak üzere iki noktadan cep telefonuyla konuştuğunu tespit etti.

Avukatlar bu şahsın kimliğinin tespit edilebilmesi için GSM şirketlerine başvurarak cinayet günü 14.45 ile 15.00 ve 11.00 ile 11.25 zaman aralıklarından yapılan görüşmelerin listesini istedi.

YANITLAR ŞOK ETTİ

Mahkeme talebi kabul ederek üç GSM şirketinden bilgi istedi. Gelen yanıtlar ilginçti. İki operatör o bölgede baz istasyonu olmadığı için yapılan telefon görüşmelerinin listesinin olmadığını bildirdi. Baz istasyonu olan şirket ise talep edilen zaman aralıklarında söz konusu baz istasyonundan hiçbir görüşme yapılmadığını açıkladı.

DALGA GEÇİYORLAR

Dink Ailesi'nin avukatları bu cevaplar üzerine mahkemeye, "Bütün bu cevapların makul ve mantıklı izahı olamaz. Zira, İstanbul'un en işlek yerleri olan bu noktaların bağlı bulunduğu bir baz istasyonunun bulunmaması ya da bulunsa dahi talep edilen yarım saatlik zaman diliminde bu baz istasyonlarının hiç kullanılmamış olması mümkün müdür? Bu cevaplarıyla ilgili kurumlar adeta zekamızla alay etmektedirler" dilekçesi vererek kayıtların yeniden istenmesi talebinde bulundu.

Mahkeme, TİB'e yeni bir yazı yazarak, baz istasyonu kayıtlarını istedi. TİB de "O zaman aralıklarında görüşme yapan kişilerin özel hayatı ihlal edilmiş olur" diyerek talebi geri çevirdi.