BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.432,37
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil kantarın topuzunu kaçırdı

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil şehitlerin isimlerini kutsal gün ve aylara bağlayan medyayı eleştirmek isterken kantarın topuzunu kaçırdı.

Abone ol

Hürriyet'in sivri dilli yazarı Yılmaz Özdil yine yaptı yapacağını. Hem de kamuoyunun şu günlerde en hassas olduğu konuda.. Kutsal kabul edilen gün ve aylarda terör örgütünün saldırısıyla şehit olan isimler arasında bağ kuranlara tepkisini satırlara döktü:

"3 şehit daha...  Bu sefer Van. Coşkun, Serkan, Ramazan.
Şöyle okudu haberi spiker...
Ramazan, ramazanda şehit düştü.
Öbürleri "paskalyada şehit" çünkü!
4 sene önce de olmuştu aynı kepazelik. Ramazan ile Ali şehit olmuştu. Ali'yi boşverıp. "Ramazan, ramazanda şehit oldu" diye duyurmuşlardı.
Sanırsın, Ali "Noel'de şehit"ti."

Buraya kadar her şey normal. Bu görüşlere katılmamak mümkün değil. Ancak işin çirkin kısmı işte bundan sonra başlıyor. Recep, Şaban ve Ramazan isimli şehit askerleri hatırlattığı yazısını "Üç aylarda gittiler ama...  Ayrı ayrı gidip, birlikte gitmedikleri için senkronize haber olamadılar" sözleriyle devam ettiriyor.

TOPLASAN 30 DEFA MANŞETE GİREMEDİLER

Yazısının finali daha beterdi. PKK'yı eleştirip mizah yapmak isterken bu kez şehit ailelerini rencide edecek cümleler sarfetti:

"PKK'nın yeteri kadar yalaka gazetecisi var ama, bi de, yalaka gaztecilere avanta verip manşet yaptırtan halkla ilişkiler şirketi bulmasında fayda var. Çünkü olur olmaz günlerde dan dun vuruyor.

Günün mana ve önemine uymuyor, yazık ediyor çocuklarımıza... 30 bin kişinin kanına girdiler, toplasan 30 defa manşete giremediler bu kafayla."