BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.479,94
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'ı korkutan kan kaybı

Teknoloji devi Apple'ın rakiplerine karşı eskisi kadar avantajlı olmadığı ve yatırımcıyı memnun etmek için "iyi haberlere" ihtiyacı olduğu belirtildi.

Abone ol

Apple'ın piyasadaki avantajını kaybetmeye başladığı öne sürüldü. CNBC'ye konuşan BGC Partner Teknoloji Analisti Colin Gillis, teknoloji devi Apple'ın "ışıltısını kaybettiğini" söyleyerek firmanın rakipleriyle arasındaki ürün farkının kapandığını belirtti.

'iPHONE'DA OLAN ŞEY TEKRARLANIYOR'

Rakiplerinin Apple'ın pazar payından çaldığını kaydeden Gillis, "İlk çıktığında piyasadaki tek akıllı telefon iPhone idi ama rakipleri onu yavaş yavaş yakaladı. Şimdi aynı şey tablet pazarında tekrar ediyor" dedi.

İYİ HABERLERE İHTİYAÇ VAR

Apple'ın hissedarlarını memnun etmek için "iyi haberlere" ihtiyacı olduğunu söyleyen Gillis, "Belki de bu iyi haber China Mobile'dan gelir" dedi. Apple, dünyanın en büyük mobil telefon operatörü olan China Mobile ile ortaklık anlaşması imzalamaya çalışıyor.

25 MİLYON iPAD HEDEFİ

Şirketin bu yıl 25 milyon iPad satmayı hedeflediğini kaydeden Gillis, "Bu çok iyi bir rakam" dedi ancak bu sınırın aşılmaması halinde yatırımcının hayal kırıklığına uğrayacağını da ekledi.